לצורך המחקר החדש, החוקרים, מהמרכז הרפואי ארסמוס שברוטרדאם, השתמשו בנתונים של 5,395 אנשים בגילאים 55 ויותר שלא סבלו מדמנציה בתחילת המחקר. בשלב זה, הם עברו ראיונות לגבי הרגלי התזונה שלהם, נתונים בהם השתמשו החוקרים כדי להעריך את צריכת ויטמיני C ,E וביתא-קרוטן.
לאורך העשור שלאחר מכן 465 משתתפים אובחנו עם דמנציה, כולל 365 עם אלצהיימר. בקרב הגברים והנשים עם הצריכה הגבוהה ביותר של ויטמין E מהמזון, 120 פיתחו דמנציה. מבין אלו עם הצריכה הנמוכה ביותר, 164 אובחנו עם דמנציה.
כשצוות החוקרים בחן גם גורמים אחרים - כולל גיל המשתתפים, השכלה, משקל והרגלי עישון ושתייה - רמות גבוהות של צריכת ויטמין E נמצאו קשורות לירידה של 0.25% בסיכון לדמנציה. אותם משתתפים עם הצריכה הגבוהה ביותר של הוויטמין צרכו בדרך-כלל 18.5 מיליגרם (מ"ג) ליום, מעט מעל הצריכה היומית המומלצת של 15 מ"ג.
החוקרים ציינו כי אינם יכולים להוציא מכלל אפשרות שגורמים אחרים ולא ויטמין E הם שאחראים לקשר. כמו-כן לא ברור מדוע ויטמין E, אך לא ויטמין C או ביתא-קרוטן, נמצאו קשורים לסיכון נמוך יותר לדמנציה.
יחד עם זאת, הממצאים עומדים בשורה אחת עם מחקר קודם שנעשה בקרב משתתפים מארצות הברית שגילה כי צריכה גבוהה של ויטמין E, אך לא של ויטמין C או של ביתא-קרוטן, נמצאה קשור לסיכון נמוך יותר לאלצהיימר לאורך שנתיים.
צוות החוקרים מאמין כי מחקרים צריכים להמשיך ולבחון את הקשר בין צריכת חומרים נוגדי חמצון לדמנציה - כולל אם צריכת חומרים נוגדי חמצון בנקודות שונות בחיים יכולה להיות בעלת השפעות שונות על הסיכון לדמנציה.
מקורות תזונתיים לוויטמין E כוללים נבטי חיטה, שקדים ואגוזי לוז, שמני ירקות כמו שמן חמניות ושמן חריע, וירקות ירוקים מסוימים, כמו תרד וברוקולי. במחקר הנוכחי, המקור העיקרי של ויטמין E כלל שמני ירקות, מרגרינה וחמאה.
החוקרים ציינו כי לא סביר להניח שאנשים עלולים לצרוך כמות רבה מדי של ויטמין E מהמזון. יחד עם זאת, מינונים גבוהים של ויטמין E מתוספות מזון נושאים עימם סכנה לדימום. מומחים מייעצים שלא לצרוך יותר מ-1,000 מ"ג של ויטמין E ביום.