"אנו ערים לאחרונה למגמה מעניינת של צריכת דבש זני, והתאמה של זני הדבש לשימושים שונים, ומגלים בקרב הצרכנים עניין לסוגי דבש ייחודיים, כדוגמת: דבש איקליפטוס, דבש אשל, דבש קורנית, דבש זעתר, דבש שיזף ועוד, הנרכשים ישירות אצל היצרנים ובמכוורות הבוטיק, בנוסף לרכישה ברשתות השיווק ובחנויות", כך אומר הרצל אבידור מנכ"ל מועצת הדבש.
על-פי נתוני מועצת הדבש, עם ישראל ירכוש לקראת חגי תשרי 1,500 טון דבש. לא צפוי השנה גידול בצריכת הדבש בראש השנה לעומת אשתקד.
בענף פועלים שלושה משווקי דבש גדולים ועוד כ-30 בינוניים וקטנים. חלק מהדבש המוצע למכירה מסומן בתו איכות, המבטיח מוצר טבעי, איכותי, טהור ומבוקר. שנת תש"ע תסתיים בייצור של כ-2,800 טון דבש. הייתה זו שנה חלשה בהיקף הייצור על-רקע החורף החם ומיעוט המשקעים שפגעו בהיקפי הפריחה הקיצית וכן על-רקע צמצום היקפי שטחי הכותנה בישראל, המהווים מקור הזנה לדבורים. באביב האחרון נרשמה ירידה דרסטית של 50% בתנובת הדבש. בסיוע קק"ל נוטעים הדבוראים כ-100,000 שטחי אילנות צופניים להרחבת פוטנציאל הצוף.
השימוש בדבש מגוון - יש המשתמשים בו ממסיבות בריאות בהן טיפול בהצטננות ובמחלות חורף. עקב שימושים אלה, הביקוש לדבש גדל בתקופות הסתיו והחורף. במגזר הרוסי עיקר השימוש הוא להמתקת תה ולבישול - בעיקר על-ידי מבוגרים. במגזר החרדי משתמשים בדבש בעיקר כממרח לילדים, מעבר לשימוש הרב בתקופת החגים, לטבילת תפוחים ולאפיית עוגות דבש.