מדידות ראשונות של רמות חומרים נוגדי חמצון במשקאות תה בבקבוק הביאו למסקנה כי הצרכנים הרוכשים את המשקה מטעמי בריאות אינם מקבלים למעשה תמורה לכספם: מינונים בריאים של חומרים נוגדי חמצון - פוליפנולים - שאמורים להגן מפני טווח של מחלות.
במסגרת הכינוס ה-240 של האגודה האמריקנית לכימיה (ACS), מדענים דיווחו כי רבים ממשקאות התה הנמכרים כיום בשוק ושנכללו במחקר, משקאות שמכניסים יותר ממיליארד דולר בשנה לכיסם של היצרנים בארצות הברית בלבד, מכילים כמות נמוכה של פוליפנולים מזו שישנה בכוס תה ירוק או רגיל שמכינים בבית. חלק מהמשקאות מכילים כמויות כה קטנות, שהצרכנים צריכים לשתות 20 בקבוקים כדי לקבל את כמות הפוליפנולים שישנה בכוס תה אחת.
לדבריהם, הצרכנים מבינים היטב את הרעיון של היתרונות הבריאותיים משתיית תה או מצריכת מוצרי תה אחרים, אך קיים פער עצום בין התפישה כי שתיית תה היא בריאה לכמות הממשית של החומרים המזינים - פוליפנולים - הנמצאים במשקאות התה הנמכרים בבקבוקים. במסגרת אחת מהבדיקות נמצא כי תכולת הפוליפנולים הייתה נמוכה בצורה קיצונית.
החוקרים ציינו כי בנוסף לתכולה הנמוכה של הפוליפנולים, משקאות התה מכילים חומרים אחרים, כולל כמויות גדולות של סוכר וקלוריות שהצרכנים המחפשים אחר משקה בריא מנסים למעשה להימנע מהם.