שתי דרכים נמצאו לשיפור התכולה התזונתית של אחת מהמנות האהובות ביותר על העולם המערבי. מדענים הצליחו בעזרת מכות חשמל ואולטראסאונד - גלי קול בתדירות גבוהה - להפוך את תפוחי האדמה למזון בריא יותר.
החוקרים, מאוניברסיטת אוביהירו ביפן, גילו כי טיפול בתפוח האדמה עם אולטראסאונד או חשמל במשך 30-5 דקות העלה את כמות החומרים נוגדי החמצון שבו - כולל פנולים וחומצה כלורוגנית - בכ-50%.
לחומרים נוגדי חמצון הנמצאים בפירות ובירקות חשיבות תזונתית במניעת מחלות כרוניות, כמו מחלות קרדיווסקולריות (לב וכלי דם), מספר סוגי סרטן, סוכרת ומחלות נוירולוגיות.
הטיפול באולטראסאונד כלל הכנסת תפוחי האדמה למים וחשיפתם לגלי קול בתדירות גבוהה למשך 10-5 דקות. כדי לבצע את הטיפול במכות החשמל, החוקרים טבלו את תפוחי האדמה בתמיסת מלח וטענו אותם בחשמל למשך 10, 20 ו-30 דקות. הטיפול גרם לעלייה של פי 1.2 ברמות הפוליפנולים ופי 1.6 ברמות חומרים נוגדי חמצון אחרים.
הממצאים הוצגו בכינוס הלאומי השנתי ה-240 של האגודה האמריקנית לכימיה.