מחקר חדש בנושא ירידה במשקל שבוצע באוניברסיטת בן-גוריון שבנגב, גילה כי אנשים שניסו דיאטה וצרכו חלב או מוצרי חלב הצליחו להוריד קילוגרמים רבים יותר, בהשוואה לאלו שצרכו מעט מוצרי חלב או לא צרכו כלל.
ללא קשר לדיאטה, החוקרים גילו גם כי המשתתפים עם צריכת הסידן הגבוהה ביותר ממוצרי חלב - שווה ערך ל-340 גרם חלב או מוצרי חלב אחרים (580 גרם סידן מחלב) - איבדו כ-6 קילוגרם לאחר שנתיים. לעומתם, אלו עם צריכת הסידן הנמוכה ביותר ממוצרי חלב - כ-150 גרם, או כחצי כוס - ירדו רק 3 קילו בממוצע.
ממצאי המחקר פורסמו בעיתון האמריקני לתזונה רפואית.
מעבר לסידן, החוקרים גילו גם כי רמות ויטמין D בדם השפיעו בצורה עצמאית על ההצלחה בירידה במשקל. רמות ויטמין D היו גבוהות יותר בקרב אלו שהורידו קילוגרמים רבים יותר במשקל. המחקר תומך במחקרים אחרים שהראו כי לאנשים הסובלים מעודף משקל יש רמות נמוכות יותר של ויטמין D.
יותר מ-300 גברים ונשים עם עודף משקל, בגילאים 40 עד 65, השתתפו במחקר שבחן סוגי דיאטות המבוססות על תזונה ים-תיכונית, תזונה דלת שומן או תזונה דלת פחמימות במשך שנתיים. המחקר היה חלק מניסוי מבוקר אקראי שבוצע במרכז למחקר גרעיני.
לדברי החוקרים, ידוע כי לאנשים הסובלים מעודף משקל יש רמות נמוכות של ויטמין D אך זהו המחקר הראשון שהראה למעשה כי רמות הוויטמין עולות בקרב אנשים שיורדים במשקל. התוצאות נמשכו לאורך השנתיים של המחקר, ללא קשר לסוג התזונה - דלת שומן, דלת פחמימות או ים-תיכונית.
ויטמין D מגביר את ספיגת הסידן במחזור הדם ובנוסף לחשיפה לשמש ניתן לקבל אותו מחלב מועשר, מדגים שומניים ומביצים. רוב האנשים בדרך כלל צורכים פחות מהכמות היומית המומלצת של ויטמין D הנמצאת בארבע כוסות חלב (400 יחידות בינלאומיות).
המחקר נעשה בתמיכה של משרד הבריאות ושל מועצת החלב, משרד המדען הראשי, הקרן הגרמנית למחקר וקרן אטקינס למחקר.