X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
דוח האלצהיימר העולמי 2010 מספק תמונה גלובלית מדויקת ומפחידה לגבי העלויות העולמיות של המחלה נשיאת אגודת האלצהיימר בארה"ב: "סטטיסטיקות מזעזעות הן הוכחה נוספת לכך שאנו לא יכולים להרשות לעצמנו להתעלם ממשבר הדמנציה העולמי ההולך וגדל"
▪  ▪  ▪
האם אתם הבאים בתור? [צילום: AP]
מניעת אלצהיימר - מלחמה אבודה מראש?
יפעת גדות
קבוצת מומחים בחנה עשרות מחקרים בתחום האלצהיימר והגיעה למסקנה כי אין הוכחות לכך ששמן דגים, התעמלות ופתירת פאזלים יכולים להועיל למוח וכן לא תוספות תזונתיות, תרופות או אינטרקציות חברתיות
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
אלצהיימר מגן מסרטן - סרטן מגן מאלצהיימר

   יפעת גדות
אינדקס סיכון חדש: האם תפתחו אלצהיימר?

דוח חשוב בנושא ההשפעה הכלכלית העולמית של הדמנציה מגלה כי מחלת אלצהיימר וסוגי דמנציות אחרות תובעים מחיר גבוה מהכלכלה העולמית, כששיעור המקרים אמור לעלות במידה רבה בשנים הקרובות.
"דוח האלצהיימר העולמי 2010" - שמתפרסם ביום האלצהיימר העולמי על-ידי ארגון אלצהיימר הבינלאומי (ADI) - מספק את התמונה הגלובלית המדויקת והמקיפה ביותר לגבי העלויות הכלכליות והחברתיות של המחלה. את הדוח חיברו יחד פרופ' אנדרס ווימו מהמוסד קרולינסקה שבשטוקהולם, שבדיה, ופרופ' מרטין פרינס, מהמוסד לפסיכיאטריה שבקינג קולג' לונדון, בריטניה.
"זוהי קריאת השכמה עבורנו, להבין כי אלצהיימר ודמנציות אחרות הן המשבר הבריאותי היחיד המשמעותי ביותר של המאה ה-21", כך אמרה יו"ר ADI, ד"ר דייזי אקוסטה. לדבריה, ממשלות העולם כלל אינן מוכנות להתמודד עם הבעיות הקשות שהמחלה תגרום.

להעלות את רמות המימון
נתונים שהתפרסמו לאחרונה בבריטניה הראו כי נדרשת עלייה במימון פי 15 כדי להגיע לרמה שווה כמו מימון מחקרים בתחום מחלות לב, וגבוהה פי 30 כדי להגיע למימון דומה לזה של מחקרים בתחום הסרטן
▪  ▪  ▪

הדוח קורא לקהילה הבינלאומית לנקוט בפעולות מיידיות:
  • ממשלות בכל העולם צריכות לפעול בדחיפות כדי לשים את מחלת האלצהיימר בראש סדר העדיפויות ולפתח תוכניות לאומיות להתמודדות עם ההשלכות הבריאותיות והחברתיות של הדמנציה. מספר מדינות כבר החלו בפיתוח תוכניות לאומיות, כולל צרפת, אוסטרליה ואנגליה. חשוב מאוד שמדינות אחרות ילכו בעקבותיהן.
  • ממשלות ומממני מחקרים גדולים אחרים חייבים להעלות את המימון המחקרי לרמה פרופורציונלית בהתאם לעול הכלכלי שנוצר מהמצב. נתונים שהתפרסמו לאחרונה בבריטניה הראו כי נדרשת עלייה במימון פי 15 כדי להגיע לרמה שווה כמו מימון מחקרים בתחום מחלות לב, וגבוהה פי 30 כדי להגיע למימון דומה לזה של מחקרים בתחום הסרטן.
  • ממשלות בכל העולם חייבות לפתח מדיניות ותוכניות לטיפול ארוך-טווח שיחזו ויתייחסו למגמות חברתיות ודמוגרפיות, וכמו-כן יתמקדו בתמיכה בבני משפחה מטפלים ויבטיחו הגנה חברתית לאנשים פגיעים עם אלצהיימר וסוגי דמנציה אחרים.
  • קנה המידה של הבעיה עימה אנו מתמודדים הופך אותה לאתגר עולמי, שיש לשים אותו בראש סדר העדיפויות של ארגון הבריאות העולמי ולהכניס אותו לסדר היום של G-8 ושל G-20.
רות שאטרלנד, נשיאה זמנית של אגודת האלצהיימר, אמרה כי "סטטיסטיקות מזעזעות אלו הן הוכחה נוספת לכך שאנו לא יכולים להרשות לעצמנו להתעלם ממשבר הדמנציה העולמי ההולך וגדל". היא הוסיפה כי "נתונים מרקיעי שחקים אלו מייצגים לא רק עול כלכלי עצום אלא גם משקפים את ההשפעה האינסופית של הדמנציה על חייהם של מיליונים בכל העולם".

שנת 2050 - פי 3 חולי אלצהיימר
מחלה יקרה ללא טיפול [צילום: AP]

מספרם של חולי אלצהיימר בישראל מוערך בכ-100 אלף. אלצהיימר היא מחלת ניוון המוח. סיבותיה אינן ידועות ונכון לעכשיו אין לה מרפא.

אם מערכת הטיפול בדמנציה היתה חברה, היא הייתה הגדולה בעולם במונחים של הכנסה שנתית והייתה עוברת את וול-מארט (414 מיליארד דולר) ואת אקסון (331 מיליארד דולר)
▪  ▪  ▪

על-פי התחזיות, העלויות העולמיות של הדמנציה ירקיעו שחקים ויעלו על 1% מהתוצר הלאומי הגולמי בעולם בשנת 2010 - 604 מיליארד דולר.
נתונים נוספים מהדוח:
  • אם מערכת הטיפול בדמנציה הייתה מדינה, הייתה זו הכלכלה ה-18 בגודלה בעולם. אם זו הייתה חברה, היא הייתה הגדולה בעולם במונחים של הכנסה שנתית והייתה עוברת גם את וול-מארט - רשת אמריקנית מובילה של חנויות כל-בו זולות (414 מיליארד דולר) ואת חברת אקסון - חברת הנפט והגז הגדולה בעולם (331 מיליארד דולר).
  • מספר האנשים הסובלים מדמנציה יכפיל את עצמו ב-2030 ויותר מישלש את עצמו עד 2050.
  • עלויות הטיפול באנשים עם דמנציה יעלו בקצב מהיר יותר אפילו משכיחות המחלה - במיוחד בעולם המתפתח, כשיותר מערכות טיפול קמות ורמת ההכנסה העולה מאפשרת הזדמנויות רבות יותר.
  • דיווחים ממדינות ספציפיות כמו בריטניה מראים כי דמנציה היא אחת המחלות היקרות ביותר - ועדיין המחקרים וההשקעות במחלה נמצאים ברמה נמוכה הרבה יותר מאשר מחקרים שעוסקים במחלות רציניות אחרות.
"קנה המידה העצום של המשבר קורא לפעולה עולמית", אמר מרק וורטמן, מנהל התפעול של ADI. "ההיסטוריה מראה כי ניתן לשלוט במחלות רציניות - ואפילו למנוע - בעזרת מודעות עולמית יעילה ומדיניות של השקעות ממשיות במחקר ובאופציות טיפוליות".
"הדוח החדש מספק לנו תמונה ברורה יותר ומקיפה יותר של העלויות הכלכליות והחברתיות העולמיות של הדמנציה", אמר פרופ' אנדרס ווימו. "בדוח האלצהיימר העולמי 2010 צירפנו את המידע הזמין הטוב ביותר ואת התובנות העדכניות ביותר המתייחסות לעלויות הכלכליות העולמיות של הדמנציה. נתונים אלו מאפשרים לנו לספק הערכות מפורטות יותר מבעבר, על-ידי שימוש בנתונים זמינים עדכניים המחזקים במידה ניכרת את הבסיס הראייתי".
הדוח משלב את הנתונים העדכניים ביותר מדוח האלצהיימר העולמי 2009 עם נתונים משופרים ממדינות עם הכנסה נמוכה או בינונית וממחקרים של 'קבוצה חקר הדמנציה' באמריקה הלטינית, בהודו ובסין. המידע מבוסס הפעם גם על מדגמים מייצגים מבוססי אוכלוסיה ממערכות טיפוליות לא רשמיות שקודם לכן לא נלקחו בחשבון.
אחד מעורכיו, פרופ' מרטין פרינס, קורא למדינות לפתח תוכניות יעילות וטובות יותר לטיפול במיליוני בני אדם הסובלים מהמחלה. הטיפול באנשים עם דמנציה אינו רק נושא בריאותי - אלא נושא חברתי עצום, כך פרינס. הדבר נכון במיוחד במדינות עם הכנסה נמוכה ובינונית החסרות במערכות מתאימות במסגרת הטיפול הפורמלי. הממשלות, לדבריו, חייבות להראות מנהיגות גדולה יותר ולהוביל פתרונות טיפול לטווח הרחוק.

תאריך:  21/09/2010   |   עודכן:  21/09/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עלות חולי האלצהיימר - יותר מ-600 מיליארד דולר
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מערכת PCאון
IBM רוכשת את Netezza , חברה המתמחה בתחום ה- Data analytics, בסכום של 1.7 מיליארד דולר. מה דחף את IBM להשקיע סכום גדול כל כך ב-Netezza? מה עומד מאחורי ההחלטה?
מערכת PCאון
אתר האינטרנט TechCrunch מדווח השבוע על פרויקט חדש וסודי עליו עובדת פייסבוק בחודשים האחרונים- פיתוח של טלפון נייד חכם. אילו תכונות הוא יציע? מה עומד מאחורי ההשקעה בפרויקט?
יפעת גדות
חוקרים גילו כי משתתפים עם צריכת הסידן הגבוהה ביותר ממוצרי חלב איבדו כ-6 קילוגרם לאחר שנתיים, לעומת משתתפים עם צריכת הסידן הנמוכה ביותר ממוצרי חלב, שירדו רק 3 קילו בממוצע
אלעזר לוין
"היאכטה, שהייתה מבוטחת במנורה, טבעה לפני כשנה וחצי בטורקיה, וחברת הביטוח אינה מוכנה לשלם את הסכום הנקוב בפוליסה"    מנורה עדיין לא הגישה כתב הגנה, ונראה שתטען, כי בעלי הספינה לא עמדו בתנאי הפוליסה
אלעזר לוין
יבנה בתי מלון בני 8 ו-17 קומות ליד דן אכדיה    מתחם בן 1,325 חדרי מלון - הגדול בישראל
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il