X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
לאחר יותר מחמש שנים של מעקב, משתתפים שנטלו את התרופות נגד לחץ הדם בלילה נהנו מיתרונות משמעותיים ומירידה בסיכון לאירועים לבביים
▪  ▪  ▪
פחות תופעות לוואי [צילום: AP]
לחץ דם גבוה ארעי - סיכון לשבץ
יפעת גדות
חוקרים קוראים שלא לזלזל בקריאה חד-פעמית של לחץ דם גבוה * מחקר חדש מראה כי אנשים הסובלים מלחץ דם גבוה ארעי נמצאים בסיכון גבוה יותר לשבץ בהשוואה לאלו עם לחץ דם גבוה קבוע
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
מדידת לחץ דם - בבית ולא אצל הרופא

   יפעת גדות
החיים בעיר - מעלים את לחץ הדם

נטילת תרופות לטיפול ביתר לחץ דם בשעות הלילה, ולא בשעות הבוקר, תורמת לשליטה טובה יותר ביתר לחץ דם ומורידה בצורה משמעותית את הסיכון להתקף לב או לשבץ. אלו ממצאי מחקר חדש.
תוצאות המחקר, שארך חמש שנים, מתווספות לראיות הקיימות שמראות כי התאמת המינון והתזמון של התרופות לשעון הביולוגי של הגוף יכולה לעזור לתרופות לפעול טוב יותר ולגרום לפחות תופעות לוואי.
המחקר הדגיש גם את החשיבות של לחץ הדם בזמן השינה - הסמן הרגיש ביותר לסיכון למוות ממחלה קרדיווסקולרית (של הלב וכלי הדם) לאורך תקופה של חמש שנים.
בקרב אנשים בריאים, לחץ הדם יורד בלילה, ב-10%-20%. אנשים שלחץ הדם שלהם אינו יורד בלילה רגישים יותר לאירועים קרדיווסקולריים כמו התקף לב או שבץ.
לדברי החוקרים, מאוניברסיטת ויגו שבספרד, המחקר הנוכחי מאשר כי לחץ הדם בזמן השינה הוא הסמן הרלוונטי ביותר לסיכון הקרדיווסקולרי. לחץ דם בזמן השינה יורד בצורה היעילה ביותר כאשר התרופות נלקחות בזמן הכניסה לשינה. לכן, השפעה זו של תזמון נכון קשורה ישירות לירידה המתועדת באירועים הקרדיווסקולריים.
לצורך המחקר, שפורסם לאחרונה בכתב העת Chronobiology International, צוות החוקרים חילק בצורה אקראית 2,156 גברים ונשים עם לחץ דם גבוה (בגיל 56 בממוצע) לשתי קבוצות טיפול.
המשתתפים בקבוצה אחת לקחו את התרופות נגד לחץ הדם - אחת או יותר - בזמן השינה. המשתתפים בקבוצה השנייה לקחו את כל הגלולות כשהתעוררו או עם ארוחת הבוקר, בדרך כלל שעות עליהן ממליצים רוב הרופאים למטופלים שלהם.

ירידה בסיכון
אלו שבאופן קבוע נטלו לפחות אחת מהתרופות נגד לחץ דם בלילה סבלו רק שליש מהאירועים הקרדיוווסקולריים - כולל תעוקת לב, שבץ והתקף לב - מהם סבלו אלו שבלעו את כל הגלולות בבוקר
▪  ▪  ▪

החוקרים עקבו אחר לחץ הדם של המשתתפים במרווחים של 20 ו-30 דקות, בהתאם לשעה ביום, במשך 48 שעות בתחילת המחקר ולפחות פעם בשנה לאורכו. שלא כמו מדידות לחץ דם שנעשות במשרדו של הרופא, המעקב מסביב לשעון - הנקרא מעקב לחץ דם אמבולטורי (ABPM) - מספק תמונה ברורה יותר של לחץ הדם הן במהלך היום והן בזמן החשוב של השינה.
לאחר יותר מחמש שנים של מעקב, אותם משתתפים שנטלו לפחות גלולה אחת מהתרופות נגד לחץ הדם בלילה נהנו מיתרונות משמעותיים - 62% מהם שמרו על לחץ דם מבוקר לאורך 24 שעות, בהשוואה ל-53% מאלו שנטלו את כל הגלולות בבוקר. יתרה מכך, רק אצל 34% מקבוצה זו לחץ הדם בשינה לא ירד לעומת 62% מהקבוצה שקיבלה את התרופות בבוקר.
אלו שבאופן קבוע נטלו לפחות אחת מהתרופות נגד לחץ דם בלילה סבלו רק שליש מהאירועים הקרדיווסקולריים - כולל תעוקת לב, שבץ והתקף לב - מהם סבלו אלו שבלעו את כל הגלולות בבוקר.
תוצאות המחקר מצביעות על כך שיש לבחון שוב את הדרך בה מאבחנים ומטפלים בלחץ דם גבוה.
אחת הסיבות לכך שתרופות נגד לחץ דם יעילות יותר כאשר הן נלקחות לפני השינה, היא שהן מונעות את שחרור הכימיקלים במהלך השינה, אז לחץ הדם עולה לרמות חריגות. הסיכרוניזציה של התרופות בהתאם לשעון הביולוגי מפיקה את המירב מהיתרונות הרפואיים שלהן ולפעמים אף מפחיתה את תופעות הלוואי שלהן.
זהו לא המחקר הראשון שמצביע על יתרונות בנטילת התרופות בלילה, אך זהו המחקר הראשון בו ה-ABPM נעשה בתדירות גבוהה וגם נכללה בו קבוצת השוואה של בוקר כדי להעריך את היעילות של נטילת התרופות בלילה.
אנשים שיכולים ליהנות מהיתרונות של נטילת התרופות בלילה כוללים את אלו שלחץ הדם הגבוה הוא משני למצב אחר, כמו תסמונת מטבולית, סוכרת מסוג 2, דום נשימה בשינה או הפרעות שינה אחרות, אי-ספיקת לב או מחלת כליות.
בכל מקרה, אנשים שנוטלים את התרופות שלהם נגד לחץ דם בבוקר לא צריכים להתחיל ליטול אותן בלילה ללא התייעצות עם הרופא. יש לזכור כי קיים סיכון ליתר לחץ דם לילי שעלול להעלות את הסיכון לשבץ.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  10/10/2010   |   עודכן:  10/10/2010
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
תרופות נגד לחץ דם - לקחת בלילה!
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
תרופות נגד לאיזון ל"ד בלילה
יוסף לוינשטיין  |  10/10/10 13:22
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
הארגון דרש להוריד את ProAmatine לאחר שהחברה לא סיימה את המחקרים הנדרשים לאחר אישור התרופה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il