התמונה שמצטיירת לרובנו בראש כשאנו חושבים על אנשי תקופת האבן היא שהם נוגסים וקורעים חתיכות בשר ליד המדורה, אך מחקר חדש מגלה כי התזונה שלהם הייתה בסופו של דבר הרבה יותר מאוזנת.
חוקרים רבים הניחו כי אנשים שחיו באירופה לפני אלפי שנים אכלו בעיקר בשר בגלל העצמות שנתגלו, ומעט מאוד ראיות העידו על צריכת מזון מן הצומח.
כעת, ממצאים חדשים מצביעים על כך שדגנים היו חלק מהתזונה באזורים קדומים באיטליה, ברוסיה וברפובליקה הצ'כית.
הממצאים פורסמו ב-Proceedings of the National Academy of Sciences.
צוות החוקרים - מהמוסד האיטלקי לפרה-היסטוריה שבפירנצה, גילו אבני טחינה, בדומה לעלי ומכתש, עם שיירים של דגנים באזור.
בשלושת האתרים נמצאו שיירים מלפני כ-30,000 שנה ועיקר השיירים היו משרכים למינהם, העשירים בעמילן ושסיפקו מקור טוב לפחמימות ולאנרגיה.
החוקרים מאמינים כי מספר גדול של משפחות צמחים נכללו בתזונה וכי הקילוף והטחינה של השורשים איפשרו לתושבים לייצר קמח יבש אותו ניתן היה לאחסן ולאפות מאוחר יותר כדי לפצות על השינויים העונתיים בזמינות המזון.