הפלפל האדום (צ'ילי) החריף ביותר בעולם הוכתר בסוף השבוע. הפלפל צמח וגדל בחממה מכוסה שלג בצפון מערב אנגליה, והביס את המתחרים ממקסיקו ומהודו.
ג'רלד פוולר, חוואי המגדל צ'ילי בקאמבריה, מחוז בצפון-מערב אנגליה, שילב שלושה סוגים של הפלפלים החריפים ביותר כדי להניב את התרמילים הבוערים ביותר שאדם טעם מעודו.
ה-Naga Viper של פוולר זכה בניקוד של 1,359,000 בסולם סקוביל - שיטה למדידת החריפות של פלפל הצ'ילי או הפלפלים החריפים על-פי נוכחות הכימיקל קפסאיצין. הצ'יל'י הפופולרי ביותר - ג'לפנו - הגיע לניקוד של 5,000-2,500 בלבד.
מומחים מאוניברסיטת וורוויק בדקו את הפלפל החריף, וספר השיאים של גינס הכניס גם את פוולר למהדורת 2012 שלו.
"כשפלפלים חריפים גדלים כאן אני חושב שהם נלחמים נגד האקלים הקשה ומניבים אפילו חריפות גדולה הרבה יותר", אמר פוולר. "זה מכאיב לאכול אותו. זה מרדים את הלשון ואז שורף כל הדרך למטה. זה יכול להימשך כשעה, ופשוט לא רוצים או מסוגלים לדבר או לעשות כל דבר אחר. אך זה גורם לך להרגיש נהדר".