הפצ"ר גם סיפר שלמרות שמדינת ישראל באופן רשמי לא שיתפה פעולה עם השופט גולדסטון, ישראלים - לרבות קצינים במילואים - הגיעו להעיד לפני הוועדה והם הראו כיצד צה"ל נהג באופן חוקי ומוסרי בעת הלחימה, אולם "השופט גולדסטון התעלם מהעדויות הללו. ההתרשמות הייתה שגולדסטון מלכתחילה סימן את המטרה והחליט מה יהיו מסקנות הדוח.
הפרקליט הצבאי הראשי התייחס בהרצאתו גם למקורות התורניים של חוקי המלחמה שנקבעו באמנת ז'נווה וקבע כי בבסיסם, הם תואמים לחוקי ודיני המלחמה שנהוגים כיום כשלמעשה נקבעו כבר על-ידי חז"ל ורבותינו הראשונים.
בסוף דבריו התייחס הפצ"ר לשאלות התלמידים שעסקו במשפט חיילי גבעתי שבו גורמים שונים התקיפו את הפצ"ר על ההחלטה להעמיד את החיילים לדין. בנוגע לכך אמר הפצ"ר כי רוב המקרים בהם הועלו טענות על התנהלות צה"ל נבחנו במסגרת תחקירים ורק מקרים בהם עלה חשד לביצוע עבירות פליליות של ממש נחקרו ע"י המשטרה הצבאית.
"כאן (במשפט חיילי גבעתי) הייתה חריגה מובהקת מהכללים בצה"ל. לא היה מדובר בסיטואציה תחת אש ובכל מקרה לא לוקחים ילד בן 9 לפתיחת תיקים כשיש לך אפשרויות אחרות ומומחים לנושא. ההתנהגות של החיילים הייתה בניגוד לפקודות של צה"ל. לכן היינו חייבים כאן לפעול כדי להעביר מסר לכלל החיילים שכך לא נוהגים. זה לא חוקי וגם לא מוסרי".
בנוסף לעיסוק בדוח הסביר הפצ"ר לתלמידי המכינה מה הן הדילמות שעומדות בשעת קרב בפני מפקדי צה"ל כשהוא לשם כך מקרין להם סרטים שצולמו בשעת מלחמה בהם נראים מחבלים יורים מתוך אוכלוסיה או מתפנים מאזור מותקף כשהם מוקפים בילדים קטנים. בהקשר לכך הסביר הפצ"ר מה הם הכללים על פיהם קובע צה"ל את דרכי התגובה וכיצד צה"ל מתמודד עם רצון החמאס והחיזבאללה לגרום לכוחות צה"ל להרוג שלא במתכוון ילדים ונשים כדי להכפיש את שמה של ישראל בעולם.
את פני האלוף מנדלבליט קיבלו בחום רב בהגיעו למכינה ראש המכינה הרב עוזיאל חובב וכן מנכ"ל המכינה אהרון אטיאס. בדברי קבלת הפנים לאלוף אמר הרב חובב כי "עיקר האתגר הרוחני במדינת ישראל הוא היכולת לחבר את הרוח הגדולה שלנו אל תוך הפרטים. כישורים כאלו מאפיינים את האורח החשוב שלנו האלוף מנדלבליט", סיכם הרב חובב.