X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מסקנות הדוח הוגשו לוועדת חוץ וביטחון הח"כים החרשיים סירבו לחתום על המסקנות פלסנר: "לא מדובר במסמך שמיועד להתנצח עם החברה החרדית אלא בדוח שמטרתו להגיע, באמצעות דיאלוג, לשילוב החרדים בחברה"
▪  ▪  ▪
פלסנר מגיש את הדוח למופז [צילום: פלאש 90]

צוות הפיקוח על חוק טל בראשות ח"כ יוחנן פלסנר (קדימה) הגיש את מסקנותיו, לאחר שנתיים של עבודה, ליושב-ראש ועדת חוץ וביטחון ח"כ שאול מופז. בדוח נאמר כי יישומו של חוק טל נכשל, וכי דרושה חובת שירות לכל בצה"ל.
הח"כים החרדיים בוועדה, משה גפני ונסים זאב סירבו לחתום על מסקנות הדוח.
מופז אמר במסיבת העיתונאים כי "לשירות בצה"ל משמעות ערכית שמשפיעה על החוסן והלכידות החברתית. לצורך השגת המטרה של שירות חובה לכל, נדרש לקיים דיאלוג עם החברה החרדית, זו משימה לאומית. לא נכון לבחון את הנושא רק בממד הפוליטי".
עוד הוסיף ח"כ מופז כי "הוועדה בחנה מגוון רחב של נושאים הקשורים בנושא והיא מציע מפת דרכים שמאפשרת להביא לשילוב החרדים ולמניעת המשך דחיקתם. צה"ל צריך להיות הגורם שקובע מי יכול לשרת שירות צבאי משמעותי ומי ילך לשירות האזרחי. אסור להגיע למצב שהשירות האזרחי יהפוך לערוץ לשחרור משרות צבאי אלא רק במקרים מאוד מוגדרים כמו בעיית גיל או מצב משפחתי. המערכת הצבאית צריכה לאפשר לאוכלוסיה החרדית מגוון רחב של תפקידים ורק אם לא תימצא התאמה הם יופנו לערוצים אחרים".
לדברי ח"כ מופז, "המסלולים שאנחנו מציעים בתוכנית מאפשרים לחרדים לרכוש מיומנות והשכלה שתעזור להם לאחר שישתחררו. גם המנהיגות בציבור החרדי מקבלת את הצורך בשינוי שיאפשר להם להשתלב בחברה ובכלכלה. יש צורך לקבוע יעדים מאוד ברורים והרבה יותר משמעותיים מהיעדים שהציגה הממשלה. הרעיון הוא לאפשר למי שמשרת בצה"ל או בשירות האזרחי כלים ומיומנויות לחיים האזרחיים. היעדים של התוכנית צריכים לעבור בחקיקה ולהיות בפיקוח של הכנסת. חלוקת הנטל היא עניין מהותי ואני מתכוון להמשיך לבחון את הנושא גם למול אוכלוסיות נוספות כמו האוכלוסיה הערבית. הגיע העת לחוקק חוק שיסדיר את הנושא השירות של בני מיעוטים. נידרש לעשות כל מאמץ כדי להבטיח שמודל צבא העם ישמר. לא מדובר בצוות בדיקה של קדימה או של האופוזיציה אלא בצוות של ועדת החוץ והביטחון".
יו"ר צוות הבדיקה, יוחנן פלסנר, התייחס במסיבת העיתונאים לכך ש"בעבודת הצוות נשמעו דעות רבות ומגוונות, אך בסופו של דבר היעד המשותף היה להביא לשילוב נכון יותר של החרדים בחברה הישראלית. הוועדה קיימה עשרות דיונים וסיורים ועל הדוח חתמו חמישה מתוך שבעה חברי כנסת שהיו בצוות. לא מדובר במסמך שמיועד להתנצח עם החברה החרדית אלא בדוח שמטרתו להגיע, באמצעות דיאלוג, לשילוב החרדים בחברה. בתחילת הדרך היינו פסימיים אך הצלחנו להגיע למפת דרכים הכוללת יעדים ברורים. הנתונים מראים כי גם אם ניתן לזהות מגמה חיובית ביחס לשנת 2002, בפועל אין שינוי מהותי במספר החרדים שהשתלבו במסלולים. מכאן ניתן לומר כי יישום חוק טל נכשל".
עוד הוסיף ח"כ פלסנר כי "נכון להיום מרבית החרדים שמשרתים במסלול האזרחי, פועלים בתוך הקהילה החרדית וכתוצאה מכך הם אינם תורמים או משתלבים בחברה הישראלית הרחבה. הדוח מציע אלטרנטיבות לתוכנית הממשלה אך הדבר דורש שינוי בחקיקה. אנחנו ממליצים להגיע למצב שבו שני שליש מהחרדים ישרתו בצה"ל או במסלול האזרחי כמו במד"א או כיבוי אש כולל בשירות מילואים. חשוב שהשירות בצה"ל יהיה משמעותי במסגרות לוחמות או בתוכניות שח"ר. הצבא יכול לעמוד במשימת הגיוס אם הדרג המדיני יורה לו. גם הצבא יוכל להפיק תועלת משילוב החרדים ובכך ניתן יהיה למנוע את קריסת מודל צבא העם".
עוד אמר: "הצבא נידרש להרחיב את מגוון המסלולים שהוא מציע לאוכלוסיה החרדית ובכל מקרה מסלולי שלב ב' בצה"ל אינם מהווים תחליף לשירות צבאי משמעותי. המנהלת של השירות האזרחי צריכה לחזור ולפעול בתוך משרד ראש הממשלה והפיקוח צריך להיות יותר הדוק. התוכנית שהציעה הממשלה לא בחנה את אופן יישום החוק. הממשלה מבקשת לגייס רק אחוז קטן מהאוכלוסיה החרדית כאשר חלקם מיועדים בכלל לתוכניות שלב ב'. אין בה פירוט של האמצעים להגיע ליעדים. תוקפו של חוק טל מסתיים באוגוסט 2012 ואז הכנסת באמצעות ועדת החוץ והביטחון תידרש להשיב האם החוק השיג את מטרת ואם נכון להאריך את תוקפו. מתפקידנו להכין תשתית לשאלה זו. אנחנו לא מתנגדים לחוק טל עצמו את לאופן יישומו" סיכם פלסנר.
מנכ"ל עמותת חדו"ש אורי רגב קרא לוועדה לאמץ את הדוח "ללא פשרות ודילים" וקרא לממשלה "להחליף את רפורמת הפטור של גבאי ברפורמת חובת השירות של פלסנר". לדברי רגב, "צוות הפיקוח על חוק טל היטיב לשלב בין צרכי שוק העבודה לצרכי הצבא והתווה מסלול ריאלי והדרגתי לסיום ההשתמטות ולשילוב הגברים החרדים בשירות ובעבודה".

דוח ביניים של הצוות לבחינת יישום "חוק טל"
חוק דחיית שירות לתלמידי ישיבות שתורתם אומנותם, התשס"ב– 2002 (להלן – "החוק" או "חוק טל"), המסדיר את סוגיית שירות בני ישיבות בצה"ל, נתקבל בכנסת בשנת 2002 . כנגד חוק טל הוגשו מספר עתירות לבג"ץ אשר דרשו לפסול את החוק בשל הפגיעה בעקרון השוויון. בפסק הדין מיום 11.5.2006 קבע בית המשפט העליון, בדעת רוב, כי למרות שהחוק פוגע בעקרון השוויון, יש להמתין עד לתום תקופת תוקפו של החוק בטרם ניתן להכריע בחוקתיותו, כדי לברר במהלך תקופה זו אם המנגנונים הקבועים בחוק שהחלו לפעול יש בכוחם לחולל שינוי משמעותי. ביום ג' באב התשס"ז ( 18 ביולי 2007 ) החליטה מליאת הכנסת, בהתאם להמלצת ועדת החוץ והביטחון (להלן – הוועדה), להאריך את תוקפו של חוק טל בחמש שנים נוספות עד ליום י"ג באב תשע"ב ( 1.( באוגוסט 2012 בצד החלטת הוועדה בדבר הארכת תוקפו של חוק טל החליטה הוועדה כי יש לקיים פיקוח הדוק על עבודת הממשלה בדבר יישומו של החוק. ביום ט' בסיוון התשס"ט ( 1 ביוני 2009 ) החליטה הוועדה על הקמת צוות למעקב אחר יישום חוק טל (להלן – צוות המעקב) בראשותו של חבר הכנסת יוחנן פלסנר וחברים בו חברי הכנסת אריה אלדד, משה גפני, ניסים זאב, ישראל חסון, איתן כבל ומשה (מוץ) מטלון. לאחר הארכת תוקפו של החוק, הוגשו כנגדו מספר עתירות חדשות לבג"ץ. בהחלטה מיום 8.9.2009 בעניין עתירות אלה, בית המשפט העליון קבע כי מכלול הנתונים שהוצגו בפניו עדיין אינם משקפים שינוי משמעותי בשילוב חרדים בשירות הצבאי והאזרחי, אולם למרות זאת הביע נכונות לדחות לפרק זמן נוסף את ההכרעה בחוקתיותו של החוק, כדי לברר אם המנגנונים הקבועים בחוק יכולים לחולל את השינוי המשמעותי הנדרש. דוח זה הוא דוח ביניים של הצוות, אשר כולל את הממצאים וההמלצות שנתקבלו בצוות עד כה. הצוות מתכוון להמשיך במלאכת בחינת יישום חוק טל ולהציג את ממצאיו והמלצותיו גם בהמשך. הממצאים וההמלצות ישמשו בסיס להערכת ההצלחה ביישום החוק ויסייעו לכנסת להכריע אם להאריך בחמש שנים נוספות את תוקפו לקראת פקיעתו באוגוסט 2012
תאריך:  16/01/2011   |   עודכן:  16/01/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
יועץ התקשורת של הנשיא לשעבר משה קצב טוען כי אילו בית המשפט היה מתיר לפרסום את כלל חומר הראיות בפרשה תוך הסתרת פרטי המתלוננות - היה הציבור מתרשם אחרת לגמרי מחומר הראיות
איציק וולף
שופטי בית המשפט המחוזי בתל אביב קבעו כי ח"כ שלי יחימוביץ' אשר עודדה את המתלוננות נגד הנשיא לשעבר קצב להתלונן במשטרה לא התערבה בפרשה מתוך נקמנות פוליטית או פמיניזם וכי הייתה דמות תומכת לנפגעות תקיפה מינית    "אין ממש ואין בדל ראייה לטענה המעליבה משהו כי יחימוביץ' שימשה כ'מרכזנית' להעברת מידע ממתלוננת אחת לשנייה"
אלעזר לוין
1.1 מיליון שקל ל-4 חדרים    החברה בונה זה 20 שנה באיזור
מירב ארד
בתקופת החג צריכת הפירות היבשים גדלה בכ-300%    בט"ו בשבט נמכרים כשליש מסך הפירות היבשים    הפופולריים ביותר: תמרים, משמשים, שזיפים, צימוקים ותאנים
יפעת גדות
חוקרים גילו גנים שאחראים לנטייה להצטברות פלאק בעורקים, וגנים שגורמים להתקפי לב כשהפלאק כבר הצטבר    גילו גם כי סוג דם O מגן מפני התקפי לב
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il