התמודדות עם חרדה יכולה להיות קשה, ובחירה במזונות הנכונים יכולה להשפיע בצורה משמעותית על המצב. למרות שמזון אינו יכול לרפא הפרעת חרדה, הקפדה על תזונה מאוזנת והגבלה או הימנעות ממזונות מסוימים יכולות לעזור לכם להרגיש טוב יותר ולשפר את מצב הרוח. הן יכולות גם לעזור ולשמור על רמת אנרגיה יציבה לאורך היום.
נסו לנקוט בצעדים אלו:
- איכלו ארוחות קטנות ותכופות. אלו יעזרו לכם לייצב את רמות הסוכר בדם לאורך היום.
- הגבירו את צריכת הפחמימות (עמילנים). ארוחות וחטיפים עשירים בפחמימות מעלים את כמות הסרוטונין במוח, שהוא בעל השפעה מרגיעה. איכלו מזונות עשירים בפחמימות מורכבות (כמו דגנים מלאים) ואיכלו כמות קטנה יותר של פחמימות פשוטות (סוכרים).
- שתו כמות מרובה של מים. אפילו התייבשות קלה יכולה להשפיע על מצב הרוח.
- הגבילו או הימנעו מאלכוהול. ההשפעה המיידית של האלכוהול אולי מרגיעה את רוב האנשים, אך מאחר שאלכוהול משתנה בתהליך חילוף החומרים של הגוף, הוא עלול לגרום לתסמינים דמויי חרדה.
- הגבילו או הימנעו מקפאין. קפאין הוא מעורר שיכול לגרום לכם לחוש באי-שקט ובעצבנות ואף לשבש את השינה.
- שימו לב לרגישויות למזון. אצל אנשים מסוימים, מזונות מסוימים או תוספות מזון עלולים לגרום לתגובות שליליות, כולל למצב רוח רע - מה שעלול להוביל לחוסר שקט או לחרדה. מזונות שגורמים לתגובות אלו כוללים חיטה, תירס, סויה, מוצרי חלב, ביצים, אגוזים וסרטנים.
- איכלו מזונות המכילים טריפטופן. טריפטופן עוזר למוח לייצר כימיקלים המשפרים את מצב הרוח והוא בעל השפעה מרגיעה. חלב, בננות, שיבולת שועל, סויה, עוף, גבינה, אגוזים, חמאת בוטנים וזרעי שומשום הם מקורות טובים לטריפטופן.
למרות ששינויים בתזונה יכולים להביא לשינויים ברמות החרדה, יש פעמים בהם ישנו צורך בטיפול תרופתי או בייעוץ (פסיכותרפיה) - במיוחד אם החרדה חמורה, משבשת את הפעילות בחיי היומיום או פוגעת בהנאות החיים.