X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
ברוקולי שמכינים אותו בצורה הנכונה, הוא מרכיב מזון אנטי-סרטני פוטנציאלי, ו-5-3 מנות בשבוע מספיקות כדי ליהנות מההשפעה המגנה
▪  ▪  ▪
לאכול נכון

מחקר חדש מספק ראיות משכנעות לכך שהדרך בה מכינים וצורכים את הברוקולי היא משמעותית ביותר, ומראה כי אכילת ברוקולי עם נבטי ברוקולי מכפילה את ההשפעה האנטי-סרטנית של הירק.
ברוקולי, שמכינים אותו בצורה הנכונה, הוא מרכיב מזון אנטי-סרטני פוטנציאלי, ו-5-3 מנות בשבוע מספיקות כדי ליהנות מההשפעה המגנה. אך כדי ליהנות מיתרונותיו של הברוקולי, האינזים מירוסינאז חייב להיות נוכח. אם הוא לא נמצא, הסולפורפאן, המרכיב האנטי-דלקתי והאנטי-סרטני שבברוקולי, לא נוצר.
אנשים רבים הורסים את המיקרוסינאז על-ידי כך שהם מבשלים את הברוקולי יתר על המידה. צרכנים המשתמשים בתוספות של אבקות ברוקולי במתכונים שונים כדי לשפר את ערכם התזונתי גם הם לא נהנים מהיתרונות שבו. תוספות אלו, לעתים קרובות, אינן מכילות את האינזים ההכרחי הזה.
ולמרות זאת, ישנה דרך לשפר את היעילות של הברוקולי - נבטי ברוקולי מכילים מיקרוסינאז בשפע, ומדענים משערים כי המיקרוסינאז שבנבטי הברוקולי מגביר את ייצור הסולפורפאן ואת ספיגתו מאבקת ברוקולי אם אוכלים את השניים יחד.
במסגרת מחקר ניסיוני קטן, גייסו חוקרים ארבעה גברים בריאים שאכלו ארוחות שהכילו נבטי ברוקולי בלבד, אבקת ברוקולי בלבד, או שילוב של השניים. החוקרים מדדו את רמות הסולפורפאן בדם ובשתן של המשתתפים לאחר האכילה ובדקו את רמות הסמנים הקשורים למניעת סרטן. שלוש שעות לאחר הארוחה, זוהתה השפעה סינרגטית ברורה בין האבקה לנבטים.
החוקרים זיהו עלייה גבוהה כמעט פי שלושה בספיגת הסולפורפאן כשנבטי הברוקולי והאבקה נאכלו יחד. למעשה, האכילה שינתה את דרך חילוף החומרים של האבקה, וזוהו רמות גבוהות יותר של המרכיב האנטי-סרטני בהשוואה לרמות שזוהו לאחר אכילת המרכיבים בנפרד, כלומר, המיקרוסינז מנבטי הברוקולי הניב סולפורפאן לא רק מהנבטים אלא גם מהאבקה.
מזונות אחרים המכילים סולפורפאן וניתן לשלב אותם יחד כדי לשפר את היתרונות הם חרדל, צנונית, רוקט ו-וואסבי.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  30/01/2011   |   עודכן:  30/01/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
יתרונות אנטי-סרטניים בברוקולי - רק בהכנה נכונה
תגובות  [ 3 ] מוצגות  [ 3 ]  כתוב תגובה 
1
הברוקולי יקר! ל"ת
!  |  30/01/11 19:16
2
ווסאבי
שושי  |  30/01/11 20:02
3
מדוע לא פרסמתם מרשם מדויק להכנ
קורןנאוה טבריה  |  31/01/11 06:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עידן יוסף
לראשונה מאז תחילת המהומות הופכת נוכחו הצבא לאקטיבית    חיילים יורדים לראשונה מהמשוריינים ומציבים מחסומי דרכים כדי למלא את תפקיד המשטרה    עוד יום במצרים
עידן יוסף
הפרקליטות ביקשה להטיל עונש מאסר בפועל על מנהל רשות המיסים לשעבר    הודה במסגרת עסקת טיעון בהפרת אמונים בחמישה מינויים
איתמר לוין
עו"ד קיבלה על עצמה ייצוג בפני שופט, למרות שידעה היטב שהוא פוסל את עצמו מלדון בתיקים שלה    השופט החליט: עורכת-הדין לא תקבל רשות ייצוג
איציק וולף
המהומות במצרים נמשכות    מנהל בית כלא נרצח ו-700 אסירים נמלטו    בשלוש תקריות שאירעו סמוך לחצות נהרגו 25 מפגינים    ייתכן שמובארק מצא מסתור בבית החורף שלו בשארם א-שייח
אביתר בן-צדף
המח"ט הודח, הסמח"ט והרס"ר עזבו    האימונים מופרעים על-ידי סופות שלג ועל-ידי מזג-אוויר עוין בגרמניה    החלפת מח"ט בעיצומן של הכנות להצבתה הקרבית של חטיבתו היא מעשה חריג
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il