X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
החוקרים גילו כי רצוי לעבור מקלייה בינונית לקלייה רצינית משום שהמרכיבים המועילים שנוצרים בתהליך הקלייה מתחילים להתפרק במצב של קלייה קיצונית בחום גבוה
▪  ▪  ▪
חם יותר - בריא יותר [צילום: יח"צ]

קליית קפה יוצרת חומרים נוגדי חמצון רבים ויציבים, שהסברה היא שהם מגנים על התאים מנזק ומהזדקנות מוקדמת. אלו ממצאי מחקר חדש מאוניברסיטת בריטיש קולומביה.
החוקרים גילו כי רצוי לעבור מקלייה בינונית לקלייה רצינית יותר אם רוצים להשיג את הכמות המקסימלית של חומרים אלו, משום שהמרכיבים המועילים שנוצרים בתהליך הקלייה מתחילים להתפרק במצב של קלייה קיצונית בחום גבוה.
המחקר שערכו מצייר תמונה ברורה יותר ממחקרים קודמים שהניבו תוצאות סותרות לגבי איכות החומרים נוגדי החמצון שבקפה, שייוחסו לקפאין ולנוכחות חומרים נוגדי חמצון טבעיים קיימים.
פולי קפה ירוקים לא קלויים אומנם מכילים חומרים נוגדי חמצון טבעיים הנקראים חומצות כלורוגניות, שישנן השערות כי יש להם תכונות אנטי-וירליות ואנטי-בקטריאליות, אך 90% מאלו נהרסות במהלך תהליך הקלייה.
החדשות הטובות הן שהקלייה יוצרת קבוצה חדשה לגמרי של חומרים נוגדי חמצון פוטנציאליים הנקראים MRPs - מוצרי תגובת מייארד. תגובות מייארד אחראיות לשינויים בצבע ובטעם המופיעים כשמזונות עוברים תהליך קלייה, צלייה או טיגון.
מאחר שקלייה חזקה במקום אחד יכולה להיחשב לקלייה בינונית במקום אחר, לא תמיד אפשר להסתמך על התווית שעל הקפה כדי לנסות וליהנות מהיתרונות המקסימליים של החומרים נוגדי חמצון. אך חשוב לדעת כי הפולים הקלויים הכהים ביותר יהיו דווקא אלו עם כמות החומצות הכלורוגניות הגבוהה ביותר ולכן גם הבריאים יותר.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  03/02/2011   |   עודכן:  03/02/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קליית קפה - משפרת את השפעותיו המועילות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
שרי האוצר והתקשורת החליטו כי בקרוב יאפשר ממיר ה-DTT שידור של 13-12 ערוצים רגילים ועוד 4-3 ערוצי HD    ההצעה תובא להחלטת ממשלה ביום א' הקרוב
איציק וולף
בית המשפט העליון דחה את עתירת 'יש גבול' נגד מינוי אלוף נוה לסגן הרמטכ"ל ולממלא-מקום הרמטכ"ל בפועל    השופטת ארבל: לא נמצא ו כי עלה בידי העותרים להצביע על כל עילה אשר תצדיק את ביטול מינויו של האלוף נוה לסגן הרמטכ"ל
עופר וולפסון
פרקליטות מחוז ת"א הודיעה לביהמ"ש כי בעקבות הליך גישור, חלה התקרבות בינה לבין הנאשמים המשניים בפרשה, בה הנאשם המרכזי הוא מנחם פרידמן, שניהל את הסניף המרכזי של הבנק בעת ביצוע העבירות
איציק וולף
דיווח: במקצת המקרים שבהם התבקש לדווח על נכסיו לא מסר יואב גלנט את האמת - כך עולה מבדיקת היועמ"ש
יפעת גדות
גיבוש הזיכרון במהלך השינה מורכב מתהליך בחירה בסיסי, במהלכו נקבעים אלו מתוך חלקים רבים של מידע יומיומי יישלחו לאחסון ארוך טווח    מידע הרלוונטי לדרישות עתידיות הוא שעומד "בראש סדר העדיפויות של המוח"
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il