אכילת מי חלב או מי גבינה יכולה לעזור לבנות מסת שריר אפילו אם החומרים שבמוצרי החלב נצרכים יום לאחר האימון הגופני. אלו ממצאי מחקר חדש.
חוקרים מאוניברסיטת מק'מסטר שבקנדה ומאוניברסיטת נוטינגהאם שבאנגליה גייסו 15 גברים צעירים, כולם התאמנו בביצוע תרגילי כוח (התנגדות). המשתתפים עברו בדיקה בה מדדו את שיעור בניית השריר תחת שני מצבים: לאחר אכילת 15 גרם של מי חלב במנוחה ו-24 שעות לאחר סדרה של ביצוע תרגילי כוח.
במהלך שלב האימון של המחקר, כל משתתף ביצע פעילויות אלו: הרים משקל כבד על הרגל עד למצב של עייפות; משקל קל עד למצב של עייפות או משקל קל עד להפסקת האימון לפני התפתחות עייפות.
כל אחד מהגברים חזר למעבדה 24 שעות מאוחר יותר ואכל 15 גרם מי חלב, מרכיב שכיח במוצרי חלב.
תוצאות הניסוי הראו כי ללא קשר לסוג האימון, בניית השריר עלתה לאחר אכילת מי החלב.
המסקנה של החוקרים הייתה שהשרירים עושים שימוש יעיל יותר בחומצות אמיניות תזונתיות הנצרכות 24 שעות לאחר האימון, ללא קשר לרמת הקושי של האימון כל עוד הוא מבוצע עד למצב של עייפות.
ממצאי המחקר פורסמו ב-TheJournal of Nutrition.