X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
רופא מומחה הורה להמשיך אנטיביוטיקה, רופא זוטר החליט להפסיק אותה - והתוצאה הייתה דום לב שהביא לנכות תמידית ביה"ח יפצה את הנפגעת ב-3.2 מיליון שקל
▪  ▪  ▪
[צילום ארכיון: פלאש 90]

בית המשפט העליון קובע, כי בית החולים הדסה התרשל בטיפול בפצועת פיגוע, הפסיק ללא סיבה את מתן האנטיביוטיקה ולפיכך נושא באחריות לנכות התמידית שנגרמה לה. המשנה לנשיאה, אליעזר ריבלין, דחה את ערעורו של בית החולים על חיובו לשלם לנפגעת 3.2 מיליון שקל.
התובעת, שהייתה אז בת 14, נפצעה בפיגוע התאבדות משולש במדרחוב בירושלים בספטמבר 1997 והועברה לבית החולים הדסה (בפסק הדין לא נאמר האם בעין כרם או בהר הצופים). היא סבלה מכוויות ומפגיעה בבטנה ונותחה באותו יום.
תשעה ימים לאחר הפיגוע לקתה התובעת בדום לב ובתסחיף ריאתי, בעקבותיהם בוצעה בה החיאה והיא נותרה מאושפזת במשך קרוב לשנה. התובעת סובלת עד היום מנכות רפואית של 35%, הבאה לידי ביטוי בקשיי זיכרון וריכוז, עייפות יתר, פגיעה ביכולת הדיבור, איטיות, פגיעה בחוש האחריות וביכולת היזימה וכן מקשיים התנהגותיים, רגשיים וחברתיים.
שופטת בית המשפט המחוזי בירושלים, אורית אפעל-גבאי, קיבלה את התביעה נגד הדסה. היא קבעה, כי תום הלב נגרם כתוצאה מאלח דם, שהיה מצידו תוצאה של הפסקת האנטיביוטיקה מוקדם מדי. הוכח, כי הרופא שטיפל בתובעת, פרופ' שלמה מעיין, הורה להמשיך את האנטיביוטיקה למשך 14-10 ימים לאחר הניתוח, אך המתמחה במחלקת הכוויות החליט להפסיקה כעבור שבוע בלבד - יום אחד לאחר הנחייתו של מעיין.
פסק דינה של אפעל-גבאי מבוסס בעיקרו על כך שגליון הטיפול בתובעת לא תיעד את אופן קבלת ההחלטה על הפסקת האנטיביוטיקה, ולפיכך - מוטלת על הדסה האחריות להוכיח שלא התרשלה, נטל אותו לא הרימה.
בפסק הדין בעליון, מותח ריבלין ביקורת חריפה עוד יותר על בית החולים, ומכנה את הפסקת האנטיביוטיקה "סטייה חסרת פשר מעצתו של המומחה". הוא קובע: "אין אלא לקבוע כי הרופאים לא התבססו על שיקולים סבירים בהחלטה להפסיק את האנטיביוטיקה, ולכן ההחלטה לסטות מעצת המומחה נעשתה בהתרשלות".
במהירות, בלי תשומת לב ותוך התעלמות
ריבלין מוסיף: "כשלעצמי נראה לי כי סביר ביותר שהגיליון הרפואי אינו חסר, וכי הרישום שיקף מהימנה את דרך קבלת ההחלטה כפי שהתקבלה בפועל - במהירות, בלי מתן תשומת הלב הראויה ותוך התעלמות מעצת המומחה למחלות זיהומיות. הרישום חסר מאחר שדרך קבלת ההחלטה חסרה. ההחלטה, כך נראה, התקבלה על-ידי מתמחה זוטר ולא על-ידי הגורמים המתאימים".
עוד אומר ריבלין, כי רופאי הדסה התעלמו מהסימנים שהעידו על החמרה במצבה של התובעת, ובכלל זה תלונותיה של אמה. "מתן תשומת לב לתלונותיו ובקשותיו של בן משפחה שאינו מש ממיטת החולה אינה רק צורך הנובע ממידת האנושיות. יש במתן תשומת הלב הזו גם משום טיפול רפואי נכון", הוא פוסק.
ריבלין ממשיך וקובע, כי מדובר היה בהתרשלות רוחבית: "משהוחלט לדחות את המלצתו של המומחה למחלות זיהומיות, היה על הרופאים להשגיח בקפידה רבה על מצבה של פלונית ולשים לב לכל סימן מקדים לזיהום. היה עליהם ליתן דעתם גם למידע שהועבר אליהם על-ידי אמה של החולה.
ההתרשלות הראשונה גררה את השנייה
"ההתרשלות הראשונה, שהתבטאה בסטייה מעצת המומחה ללא סיבה מוצדקת, הכשירה את הקרקע להתרשלות השנייה ואף הגבירה אותה. אילו נתקבלה ההחלטה על הפסקת האנטיביוטיקה בצורה מושכלת ומודעת, ומתוך שיקולים סבירים, היו הרופאים שקיבלו אותה מודעים לסכנה שבהפסקת הטיפול. והרי אין חולק שהפסקת הטיפול באנטיביוטיקה - אפילו יש לה יתרונות מסוימים - מגדילה את הסיכון לזיהום.
"מודעות לסיכון המוגבר הייתה צריכה לבוא לידי ביטוי במעקב צמוד על פלונית, תוך תשומת לב לכל שינוי במצבה שעשוי להעיד על התפרצות זיהום - שממנה חשש המומחה למחלות זיהומיות. תשומת לב זו צריכה הייתה לעבור גם לידיעת הרופאים התורנים ולכל מי שעשוי היה לטפל בפלונית בימים שלאחר הפסקת הטיפול. החלטה מושכלת, אשר הייתה מלווה בתיעוד מפורט בגיליון הרפואי הייתה עשויה, ובוודאי הייתה אמורה, לעורר אצל הרופא התורן חשדות בשלב מוקדם יותר.
"לאור מצבה של פלונית גם תלונותיה של האם על חוסר שקט, המלווה בשלשולים ובכאבים - היו צריכות להעלות חשד בלב הרופאים. בפועל, התמונה העולה מן הטיפול בפלונית היא כי כל רופא התמקד בתחום הטיפול הצר שלו, עד שלא נעשתה עבודה של שילוב השיקולים והגורמים החשובים לטיפול".

תאריך:  21/03/2011   |   עודכן:  22/03/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
העליון: בי"ח הדסה התרשל בטיפול בפצועת פיגוע
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איציק וולף
סטודנט שהתלונן בפני שר התמ"ת כי הוא מופלה לרעה בכל הנוגע להחזרי תשלומים על צהרונים המוענקים לאברכים נענה כי הצדק עמו    עוזר שר התמ"ת טען כי שינוי הקריטריונים "גוזל זמן" וכי לא ניתן לשנות אותם באופן חד-צדדי ולכן הבעיה לא תיפתר השנה    בשנה הבאה? אולי
עופר וולפסון
פדיון רשתות המזון ירד ב-2% בשלושת החודשים האחרונים, בהמשך לירידה של 1.3% בספטמבר-נובמבר    פדיון כלל רשתות השיווק המשיך לעלות
ראובן לייב
על-רקע האסון ביפן קיימו כוחות הצלה של שתי המדינות תרגיל משותף, שנועד לבחון את מוכנותן לרעש-אדמה והשתתפו בו כ-200 איש בארגון מגן דוד אדום והסהר האדום הירדני
יואב יצחק
עו"ד משה לדור ביקש מד"ר צבי ליבר להכין חוות דעת נגד ישראל פרי ונגד חוות דעתו של האקטואר בלאס ואת במקום להזמין חוות דעת מקצועית ואובייקטיבית    לאחר שהתברר לו שליבר מצדד דווקא בישראל פרי ובבלאס נמנע לדור מהזמנת חוות דעת ומעריכת תרשומת על שיחתו עם ליבר    חמור מכך: מעשיו של לדור ודבר שיחתו עם צבי ליבר הוסתרו מבית המשפט ומההגנה    לדור דוחה את הטענות נגדו
מחלקה ראשונה
כשליש מהמבקרים בדפים של מפרסמים השיבו שעמוד של חברה ברשת חברתית הניע אותם לרכישת מוצר או שירות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il