מחקר חדש מראה כי אגוזי מלך הם נושאי הכתר בקרב משפחה של מזונות שאימא-אדמה העניקה לנו: אגוזים הגדלים על עצים ואגוזי אדמה. על-פי הדוח, באגוזי מלך יש שילוב של חומרים נוגדי חמצון באיכות גבוהה במיוחד בהשוואה לכל אגוז אחר.
אגוזי מלך בריאים יותר מבוטנים, משקדים, מאגוזי פקאן, מפיסטוק חלבי ומאגוזים אחרים - כך דיווחו החוקרים. חופן אגוזי מלך מכיל כמעט כמות כפולה של חומרים נוגדי חמצון בהשוואה לכל אגוז אחר. לרוע המזל, אנשים אינם אוכלים הרבה מאגוזים אלו, למרות שממצאי המחקר מראים כי חשוב לאכול אגוזי מלך כחלק מתזונה בריאה.
באגוזים, באופן כללי, יש שילוב יוצא-דופן של יתרונות תזונתיים - בנוסף לנוגדי החמצון - המוגשים לנו באריזה נוחה וזולה. אגוזים, לדוגמה, מכילים כמות גדולה של חלבון באיכות גבוהה, שיכול לשמש כתחליף לבשר, ויטמינים ומינרלים וסיבים תזונתיים, כל זאת ללא שהם מכילים חלב או גלוטן. מחקרים רבים שנעשו לאורך שנים בכל העולם הראו כי קיים קשר בין צריכה קבועה של כמות קטנה של אגוזים, כמו גם של חמאת בוטנים, לירידה בסיכון למחלות לב, לסוגים מסוימים של סרטן, לאבני מרה, לסוכרת מסוג 2 ולבעיות בריאות אחרות.
החוקרים בדקו את נוגדי החמצון ב-9 סוגים שונים של אגוזים: אגוזי מלך, שקדים, בוטנים, פיסטוק חלבי, אגוזי לוז, אגוזי ברזיל, קשיו, מקדמיה ופקאנים. באגוזי מלך נמצאו הרמות הגבוהות ביותר של חומרים נוגדי חמצון.
הם גילו גם כי איכות נוגדי החמצון הקיימים באגוזי המלך הייתה הגבוהה ביותר מכל האגוזים. לנוגדי החמצון שבאגוזי המלך הייתה השפעה גדולה פי 15-2 מוויטמין E, הידוע בהשפעות האנטי-חמצוניות החזקות שלו המגנות על הגוף מפני כימיקלים טבעיים מזיקים המעורבים בהתפתחות מחלות.
יתרון נוסף לאגוזי המלך כמקור לחומרים נוגדי חמצון הוא העובדה שהחום הנוצר מקליית האגוזים בדרך כלל פוגע באיכות נוגדי החמצון, ואגוזי מלך נאכלים בדרך כלל ללא קליה וכך מספקים את נוגדי החמצון בצורה היעילה ביותר.
נשאלת השאלה - אם האגוזים כה בריאים ומזינים, מדוע אנשים רבים אינם אוכלים כמות רבה יותר מהם? המחקר הנוכחי מראה, לדוגמה, כי האגוזים מהווים בקושי 8% מצריכת נוגדי החמצון היומית הממוצעת. אנשים רבים אינם מודעים לכך שאגוזים הם מזון בריא. אחרים מודאגים מעלייה במשקל ממזון כה עתיר בשומן ובקלוריות. אך חשוב לדעת כי אגוזים מכילים שומנים רב בלתי-רוויים וחד בלתי-רוויים ולא שומנים רוויים הגורמים לסתימת עורקים. בנוסף, הם תורמים לתחושת שובע שדווקא מונעת אכילת יתר. בשנת 2009, מחקר שנעשה בארצות הברית הראה כי צריכת אגוזים קשורה לסיכון נמוך יותר במידה משמעותית לעלייה במשקל ולהשמנה. יחד עם זאת, יש להקפיד על מנות קטנות מהאגוזים - נדרשים 7 אגוזי מלך בלבד ביום כדי ליהנות מהיתרונות הבריאותיים הפוטנציאליים שלהם שכפי שהוכחו במחקרים קודמים.