טיפ בריאות: חלב אם סחוט אפשר להקפיא לשימוש מאוחר יותר.
חשוב להשתמש בבקבוקים סטריליים או בכוסיות מפלסטיק קשיח עם מכסה אטום, או בשקיות מיוחדות המיועדות במיוחד למטרה זו.
יש לשים על המיכלים תווית ועליה תאריך ההקפאה ואין להוסיף חלב טרי לחלב שכבר הוקפא קודם לכן.
הנה מספר עצות בנושא:
- כאשר אתן ממלאות את המיכל, השאירו מעט מקום לחלב להתפזר לאחר ההקפאה.
- אם אתן מאחסנות את החלב בתא ההקפאה, ניתן לאחסן אותו עד שבועיים.
- אחסנו את החלב באחורי המקפיא ולא ליד הדלת כדי שלא יתחיל להפשיר.
- אל תקפיאו שוב חלב שהופשר. השתמשו בו בתוך 24 שעות.