לקראת החג וההיערכות לארוחות החג, משרד הבריאות מרענן את כללי הזהירות, למניעת זיהום בחיידק ה-Vibrio vulnificus, בעיקר בדגים: מושט/אמנון, בורי ודניס.
החיידק עלול לגרום לזיהומים חמורים. מאפיין הזיהום: כאב חזק, בצקות, בועות, דלקת תת-עורית, ובמקרים מסוימים גם אלח דם.
על-פי נתוני המחלקה לאפידמיולגיה במשרד הבריאות, בשנת 2010 אירעו 12 מקרי Vibrio vulnificus.
על-מנת להימנע מזיהום על-ידי החיידק, משרד הבריאות ממליץ:
- לקנות דגים רק ממקומות מורשים (בעלי רשיון עסק).
- לוודא כי הדגים המוצגים בוויטרינת הקירור מוחזקים על שבבי קרח.
- ככלל, אין לקנות דגים ישירות מבריכות דגים או מדוכנים פתוחים בהם לא נשמרים תנאי קירור נאותים.
- יש להימנע ממגע ישיר עם הדגים החיים או הטריים.
- אין לקנות דגים חיים או מצוננים שלמים. יש להקפיד לקנות רק את הדגים שנוקו מסנפירים, מקשקשים ומזימים.
- חולים במחלות כרוניות, ו/או בעלי מערכת חיסון חלשה ו/או פצעים פתוחים בידיים - מומלץ שיימנעו מכל מגע עם הדגים.