X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
המזונות שנמצאו כמורידים את הסיכון לאלצהיימר היו אגוזים, דגים, עוף, עגבניות, פירות וירקות ממשפחת המצליבים
▪  ▪  ▪
דפוס תזונתי מבטיח [צילום: AP]
קווים מנחים חדשים פורסמו לאבחון אלצהיימר
יפעת גדות
על-פי הקווים המנחים, איבוד זכרון הוא אינו הרמז העיקרי לשלבים המוקדמים של המחלה * הקווים המנחים כוללים שלושה שלבים של אבחון המחלה במקום שלב אחד
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
האם אלצהיימר הוא סוכרת מסוג 3

   יפעת גדות
טיפול בלב ימנע אלצהיימר?

תזונה דלת שומן המכילה כמות מרובה של רטבים לסלט, אגוזים, עוף ופירות וירקות מסוימים יכולה לעזור ולמנוע את מחלת האלצהיימר. אלו ממצאיו של מחקר חדש.
לדברי החוקרים, קיימות ראיות רבות לגבי המזונות שיכולים למנוע את מחלת האלצהיימר, אך מאחר שמזונות לא נאכלים בצורה מבודדת ופועלים יחד במניעת מחלות, עדיין נדרש מידע נוסף לגבי דפוסי התזונה המפחיתים את הסיכון למחלה.
במסגרת המחקר, שפורסם ב-Archives of Neurology, חוקרים ניתחו את דפוסי התזונה של 2,148 איש בגילאי 65 ויותר שהתגוררו בניו-יורק. המשתתפים מסרו פרטים על התזונה שלהם ועברו בדיקות לסימנים לאלצהיימר ולדמנציה בכל שנה וחצי, לאורך תקופה של ארבע שנים.
החוקרים ניתחו את הצריכה התזונתית של שבעה חומרים מזינים שנמצאו במחקרים קודמים קשורים לסיכון לדמנציה: חומצות שומן רווי, חומצות שומן חד לא רווי, חומצות שומן אומגה-3, חומצות שומן אומגה-6, ויטמין E, ויטמין B12 וחומצה פולית.
בסוף המחקר, 253 מהמשתתפים פיתחו אלצהיימר. במיוחד, המחקר הראה כי דפוס תזונתי מסוים אחד היה קשור לסיכון נמוך יותר למחלה - תזונה שכללה כמויות קטנות של מוצרי חלב עתירי שומן, בשר אדום, חלקים פנימיים וחמאה. המזונות בסוג זה של תזונה שנמצאו כמורידים את הסיכון לאלצהיימר היו אגוזים, דגים, עוף, עגבניות, פירות וירקות ממשפחת המצליבים.
לדברי החוקרים, השילוב של החומרים המזינים וסוג המזון בדפוס תזונתי זה יכולים לסייע במלחמה באלצהיימר בדרכים רבות.
לדוגמה, ויטמין B12 וחומצה פולית הם ויטמינים הקשורים להומו-ציסטאין (חומצה אמינית) שיש לה השפעה על מחלת אלצהיימר דרך היכולת שלה להפחית את רמות ההומוציסטאין במחזור הדם, ויטמין E עשוי למנוע אלצהיימר דרך ההשפעות האנטי-חמצוניות החזקות שלו, וחומצות שומן קשורות לדמנציה ולהידרדרות קוגנטיבית דרך טרשת עורקים, פקקת, או דלקתיות בעקבות הצטברות של ביתא-עמילאיד.
החוקרים - מאוניברסיטת קולומביה.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  27/04/2011   |   עודכן:  27/04/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
לאכול נכון כדי למנוע אלצהיימר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אני לא זוכר מה רציתי להגיד... ל"ת
הפאש הגאה  |  27/04/11 21:01
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
יפעת גדות
במידה שתרופות, או שינויים בסגנון החיים יוכלו למנוע גרסאות גנטיות אלו, הרי שיותר מ-60% ממקרי האלצהיימר יהיו ניתנים למניעה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il