X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
מחקר חדש מצביע על כך שהיצרנים יכולים בקלות להעלות את הטמפרטורות של המקררים ל-26.1- מעלות מבלי להעמיד בסיכון את איכות המוצרים שלהם
▪  ▪  ▪
טעים בכל טמפרטורה [צילום: עכבר העיר]
למכירה: גלידה מחלב-אם
יפעת גדות
מומחה לייצור גלידה מתכנן להגיש גלידה מחלב-אם * החלב סופק על-ידי אימהות שענו למודעה שפרסם באינטרנט
לרשימה המלאה

גלידה עושה לנו שמח
יפעת גדות
חוקרים גילו כי מאכלים שמשמחים אותנו כוללים גלידה, ענבים ועוגיות, אך המאכלים אותם נזכור לנצח הם דווקא הברוקולי והטופו
לרשימה המלאה

   יפעת גדות
גלידה תילחם בתופעות הלוואי של הכימותרפיה

חוקרים מאוניברסיטת דרום דקוטה, שפרסמו מחקר שערכו בכתב העת "Dairy Science", טוענים כי שינוי קטן בטמפרטורת האחסון יוכל לעזור ו"להקפיא" את עלויות הקירור.
נכון לעכשיו על-פי הסטנדרט של אחסון גלידה, יש לשמר אותה ב-28.9 - מעלות. איגוד מוצרי החלב הבינלאומי קובע כי כל גלידה שאוחסנה אצל היצרן או במהלך המשלוח והשיווק בטמפרטורה גבוהה יותר אסורה למכירה.
למרות זאת, המחקר החדש מצביע על כך שמדובר בגבול זהיר מדי. עורכי המחקר טוענים כי היצרנים יכולים בקלות להעלות את הטמפרטורות של המקררים ל-26.1 - מעלות ללא שהם מעמידים בסיכון את איכות המוצרים שלהם.
אל המסקנה הגיעו לאחר שניתחו גלידת וניל מחלב מלא וגלידה דלת-שומן, שנשמרו בטמפרטורות שונות למשך 39 שבועות. גבישי הקרח שבגלידה נמדדו, משום שטמפרטורות גבוהות עלולות לגרום לגבישי הקרח להתרחב, ולהעניק לגלידה מרקם לא רצוי. החוקרים גייסו צוות טועמים כדי לשפוט את מרקם הגלידה ואת טעמה.
עורכי המחקר לא גילו כל הבדל משמעותי באיכות הגלידה שאוחסנה בטמפרטורות שונות - גם לא בטמפרטורה הגבוהה ביותר - -23.3 - מעלות. השינויים בגודל גבישי הקרח שבגלידה לאורך זמן לא היו שונים בטמפרטורות שונות וצוות הטועמים לא זיהה כל הבדל גם הוא.
המדענים הגיעו למסקנה כי ניתן להעלות את טמפרטורות המקרר ב-2.8 מעלות צלזיוס, כלומר עד ל-26.02 - אך לא מעבר לכך, למרות שהתוצאות הראו כי אחסון ב-23.3 - מעלות לא פגע באיכות הגלידה.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  02/05/2011   |   עודכן:  03/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
חוקרים: הפסיקו לקרר את הגלידה
תגובות  [ 4 ] מוצגות  [ 4 ]  כתוב תגובה 
1
אם כבר מתרגמים כתבה
סתם אחד  |  2/05/11 16:23
2
נוסחת ההמרה בפנים
פרנהייט לצלזיוס  |  2/05/11 23:15
3
זה מעלות קלווין? ל"ת
סתם_1  |  3/05/11 00:10
4
גלידה
גלידה  |  3/05/11 08:37
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
כך פועל אל-קאעידה: תכנון מדוקדק, הרבה סבלנות, בחירת מטרות אסטרטגיות, הפעלת מתאבדים, התמקדות בערים מרכזיות והימנעות מקבלת אחריות על רוב הפיגועים
איתמר לוין
נשיא ארה"ב מדגיש: המאבק בטירור לא תם, אל-קאעידה ימשיך לנסות ולפגוע בארה"ב    "זו לא מלחמה באיסלאם; בן-לאדן לא היה מנהיג מוסלמי, אלא רוצח המונים מוסלמים"
איתמר לוין
אובמה הודיע רשמית: מנהיג אל-קאעידה נהרג מחוץ לבירת פקיסטן בעת מבצע אמריקני שנועד ללוכדו או להורגו    גופתו של רב המרצחים הוטמנה בים    הוגברה הכוננות ברחבי העולם מחשש לפיגועי נקמה מצד אל-קאעידה
איתמר לוין
התביעה נגד חוגלה-קימברלי - בעקבות גילוי התקלה בחיתולים מכותנה אורגנית, שגרמה לכך שלא ספגו את השתן    מנכ"ל החברה אמר: "אני מקווה שבסוף נרוויח לקוחות בגלל מה שקרה"
מחלקה ראשונה
בכיר החמאס ח'אלד משעל הגיע למצרים לחתום על הסכם הפיוס בקהיר    שטייניץ דחה את העברת כספי המיסים שישראל גובה בעבור הרשות הפלשתינית    הפלשתינים הגיבו בזעם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il