X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
לקראת יום העצמאות, צריכת בשר הבקר בארץ מזנקת פי שלושה, ומגיעה לכ-1,500 טון הישראלים יצרכו גם כ-2,000 טון מוצרים מבוססי טחינה בחג
▪  ▪  ▪
[צילום: פלאש 90]

צריכת הבשר הבקר הטרי בישראל עומדת על כ-10,000 טון בשנה, אולם בערב וביום העצמאות לבדם נצרכים כ-15% מכמות זו. כמו-כן, הישראלים יצרכו כ-2,000 טון טחינה גולמית ומוצרים מבוססי טחינה בחג. כך עולה מנתונים שפרסמה חברת "אדום אדום", מותג הבשר הטרי של תנובה, לקראת החג, ומנתוני חברת אחוה, המייצרת מוצרי חלוה, טחינה ודברי מאפה.
לקראת יום העצמאות עולה צריכת בשר הבקר בארץ באופן משמעותי בכ-300%, כאשר הנתחים הפופולריים ביותר הם אלו המיועדים לצלייה: אנטריקוט, סינטה ופילה. כמו-כן, מסתמנת עלייה של 150% בביקוש לבשר פרימיום, כדוגמת שייטל ושפיץ צ'אך. לצד עלייה זו מסתמנת עלייה חדה בביקושים גם לבשר טחון, ממנו מכינים קבבים.
באשר לטחינה, מעריכים במפעל אחוה כי היקף מכירותיה לקראת יום העצמאות יגיעו לכ-30 מיליון שקל. בניגוד לבשר האדום, אשר סגולותיו הבריאותיות מוטלות בספק, הטחינה דווקא מהווה את אחד מאבות המזון החשובים בתפריט היומי. הסיבים התזונתיים הרבים בגרעין השומשום תורמים בין השאר לשיפור תהליך העיכול בגוף ומורידים את הסיכון לחלות במחלות לב, כלי דם, סרטן המעי הגס ואף מסייעים להורדת רמת הכולסטרול בדם. אף על-פי כן, גם את הטחינה מומלץ לצרוך במתינות במהלך החג, שכן אחוזי השומן בטחינה גבוהים יחסית ומגיעים ל-59 אחוזים ל-100 גרם בטחינה גולמית. גם ערכה הקלורי של הטחינה לא נמוך, ומגיע ל-620 קלוריות ל-100 גרם טחינה גולמית.

תאריך:  02/05/2011   |   עודכן:  02/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
15% מצריכת הבשר הטרי בישראל - ביום העצמאות
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
עופר וולפסון
המדד, המחושב על-ידי בנק הפועלים ו-TNS טלסקר, ממשיך במגמת העלייה לאחר שפל זמני שנרשם בפברואר    התנודתיות הגבוהה במדד - על-רקע מצבו הטוב של שוק העבודה אל מול השחיקה בכוח הקנייה כתוצאה מעליות המחירים
יפעת גדות
מחקר חדש מסייע להורים להבין כי התנהגות לא סדירה של שינה היא חלק נורמלי מהצמיחה ומההתפתחות של הילד
מחלקה ראשונה
הפיגועים העיקריים של אל-קאעידה תחת שרביטו של בן-לאדן: מה שהחל כמלחמת דת במעוזי המערב, עבר בשנים האחרונות לפעולות טרור במזרח התיכון בכלל ובעירק בפרט
יפעת גדות
יותר מ-2,600 מקרים של סרטן השד, או יותר מאחד מכל חמישה מקרים, קרוב ל-1,300 מקרי סרטן הפה וקרוב ל-600 מקרים של סרטן הוושט בשנה נובעים מהרגלי השתייה של החולים
אביתר בן-צדף
הקונגרס סיכל את העמדתם לדין אזרחי בנובמבר 2009    עדיין לא ברור, האם חמשת הנאשמים בתכנון אירועי הטרור יישפטו למוות אם יורשעו בדין
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il