X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
נשים שצרכו את כמות הדגים האפויים או הצלויים הרבה ביותר (חמש מנות או יותר בשבוע) היו בסיכון נמוך יותר ב-30% לאי-ספיקת לב בהשוואה לנשים שצרכו דגים אפויים או צלויים לעתים נדירות (פחות ממנה אחת בחודש)
▪  ▪  ▪
לא מטוגנים [צילום: AP]

נשים לאחר גיל המעבר הצורכות לעתים קרובות דגים - אפויים או צלויים - נמצאות בסיכון נמוך יותר לפתח אי-ספיקת לב, כך על סמך נתונים ממחקר חדש. נשים שצורכות כמות רבה של דגים מטוגנים דווקא נמצאות בסיכון גבוה יותר לבעיות לבביות.
מצב של אי-ספיקת לב משפיע על מיליוני בני אדם בעולם כולו. ישנם גורמים ידועים רבים ושונים לאי-ספיקת לב. חלק מהם כוללים עישון, לחץ דם גבוה, סוכרת, עודף משקל, חוסר פעילות גופנית ותזונה לקויה.
החוקרים בדקו את נתוני התזונה, על סמך דיווח עצמי, של 84,493 נשים לאחר גיל המעבר שהשתתפו במחקר בשם "Women's Health Initiative Observational". הם חילקו את המשתתפות לקבוצות על בסיס התדירות וסוג הדגים שצרכו. ניתוח הנתונים התבסס על נתונים משנת 1991 ועד לאוגוסט 2008. במהלך מעקב של עשר שנים, בממוצע, התרחשו 1,858 מקרים של אי-ספיקת לב.
החוקרים גילו כי נשים שצרכו את כמות הדגים האפויים או הצלויים הרבה ביותר (חמש מנות או יותר בשבוע) היו בסיכון נמוך יותר ב-30% לאי-ספיקת לב בהשוואה לנשים שצרכו דגים אפויים או צלויים לעתים נדירות (פחות ממנה אחת בחודש).
התוצאות הראו גם כי סוג הדגים עשוי להשפיע גם הוא על הסיכון לאי-ספיקת לב. דגים כהים כמו סלמון, מקרל ודג כחול נמצאו קשורים לירידה גדולה יותר בסיכון בהשוואה לטונה או לדג לבן.
דגים מטוגנים נמצאו קשורים בצורה משמעותית לעלייה בסיכון לאי-ספיקת לב, ואפילו מנה אחת בלבד של דגים מטוגנים בשבוע נמצאה קשורה לסיכון גבוה ב-48% לאי-ספיקת לב. החוקרים הדגישו כי בזמן הטיגון, לא רק שחלק מהיתרונות הולכים לאיבוד, אלא שנוספים גורמים מזיקים הקשורים לתהליך הבישול.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  26/05/2011   |   עודכן:  26/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
דגים בריאים מורידים הסיכון לאי-ספיקת לב
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
דוברת מינהל מקרקעי ישראל מסבירה, מדוע לא נשלחו מסמכים בכמה נושאים לקראת ישיבת המועצה ביום ב' הבא
אלעזר לוין
המינהל יוציא למכירה מגרשים ל-400 דירות במלחה    משרדים ואולם אירועים בהר הרצל - בניין משרדים ברחוב המלך ג'ורג'
עידן יוסף
מנכ"ל הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים צופה כי גידול השימוש בכלי רכב פרטיים יוביל לגידול במספר תאונות הדרכים    הצפי ללא התערבות - עלייה של 60% במספר ההרוגים בעשורים הקרובים
עידן יוסף
מנכ"ל חוצה ישראל חושף כי תרגיל חשף כי עלולה להתעורר בעיה בחילוץ נהגים שנקלעו לאירוע חומרים מסוכנים
אלעזר לוין
מלון ארץ ישראל הישן, שנשרף אשתקד, ישוקם, ישומר ויהפוך לבניין מסחרי
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il