X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
שומן תזונתי אכן יכול להזיק, אך חומרים מזינים אחרים שבמוצרי החלב - כמו סידן, ויטמין D, אשלגן ומגנזיום - מבטלים את הנזק משום שהם מגנים על הלב
▪  ▪  ▪
אפשר להנות [צילום: מועצת החלב]

מוצרי חלב, כמו חלב, גבינה וחמאה, הם מקורות לחומרים מזינים חשובים שאנו זקוקים להם. יחד עם זאת, הם יכולים גם להיות עשירים בשומן רווי שהוא שומן מזיק.
ישנן ראיות לכך שאכילה מרובה של חמאה או גבינה עתירת שומן מעלה את כמות הכולסטרול בדם, ולכן גם מעלה את הסיכוי למחלת לב, אך מחקרים רבים הניבו תוצאות סותרות, ועדיין הדעות על הנושא שנויות במחלוקת.
כדי לקבל תשובה מהימנה יותר, חוקרים שילבו את התוצאות משאלונים בנושא תזונה עם דגימות של רקמות שומן. בדיקות אלו הראו את כמות השומן התזונתי שהתפרק בגופם של המשתתפים, ושיקפו את הצריכה הממושכת של שומן ממוצרי חלב. הם השוו מידע זה מול אנשים שעברו התקפי לב ואנשים בני אותו גיל ומין שלא סבלו מהתקפי לב.
הממצאים הראו כי אנשים שעברו התקפי לב לא נטו יותר מאנשים שמעולם לא עברו התקף לב לאכול כמות רבה של שומן ממוצרי חלב, אך היו בעלי גורמי סיכון רבים יותר, כמו עישון, חוסר פעילות גופנית, הכנסה נמוכה, שומן סביב המותניים ותזונה עתירת קלוריות ושומן רווי.
החוקרים משערים כי ייתכן שהתשובה היא ששומן תזונתי אכן יכול להזיק, אך חומרים מזינים אחרים שבמוצרי החלב - כמו סידן, ויטמין D, אשלגן ומגנזיום - מבטלים את הנזק משום שהם מגנים על הלב.
בדיקת רקמות השומן בשילוב עם השאלונים מוסיפה לרמת הדיוק של התוצאות, אך מחקרים השוואתיים כמו זה הנוכחי יכולים להראות רק קשר בין דבר אחד למשנהו ואינם יכולים לומר בוודאות אם התקפי הלב נגרמו מהמזון שאנשים אכלו.
המחקר נעשה בקוסטה ריקה ופורסם בכתב העת "Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases". הוא מומן על-ידי המוסד הלאומי האמריקני לבריאות.
המחקר אינו שולל את ההשפעה המזיקה שיש לאכילת כמות רבה של שומן רווי. משתתפי המחקר שאכלו את כמות השומן הרווי הגדולה ביותר ונשאו את כמות השומן הרבה ביותר סביב המותניים היו בסיכוי גבוה יותר לסבול מהתקפי לב.
המסר הטוב ביותר, לדברי החוקרים, הוא לאכול מוצרי חלב דלי שומן כדי ליהנות מהיתרונות הפוטנציאלים שלהם ללא הנזק שגורמים השומנים הרוויים.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  31/05/2011   |   עודכן:  31/05/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מוצרי חלב אינם מעלים את הסיכון למחלות לב
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
רותי לוי
מחיר דקת שיחה לנייד יעלה 20 אגורות לעומת 14.9 אגורות שהונהג מייד עם הפחתת דמי הקישוריות    בנוסף, יתייקרו דמי המנוי החודשיים
מירב ארד
עם מינויו לתפקיד הודיע עו"ד אלון על פרישתו ממשרד מ. פירון ושות' ומהעיסוק בעריכת דין
מירב ארד
רובינס יעבוד בצמוד ליו"ר הרשות פרופ' שמואל האוזר ודובר הרשות אורי קציר, ביישום תוכנית תקשורתית התואמת את יעדי הרשות
איתמר לוין
סניגורו של ראש הממשלה לשעבר לקראת עדותו של מרשו: הוא יתייחס למטען הקשה עימו הגיע לחקירה ולמטען הסובייקטיבי שהשפיע על תשובותיו בחקירה    אולמרט פתח את עדותו בתיאור מפורט של סיפור חייו
יפעת גדות
משקאות אנרגיה מכילים ערבוביה של מרכיבים העלולים לגרום לתופעות לוואי שלא תמיד ניתן להבין אותן    למרות שאין הרבה מקרים מתועדים של נזק שנמצא קשור ישירות למשקאות, החומרים המעוררים עלולים לשבש את קצב הלב ובמקרים נדירים לגרום גם להתקפי כפיון
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il