אכילת מנות גדולות של מזונות בריאים חשובה יותר מאשר דיאטה כשמדובר בניסיון להשאר רזים.
צוות חוקרים אמריקני גילה כי אנשים שהעלו את צריכת המזונות העשירים בסיבים, כמו אגוזים, פירות, יוגורט וירקות הורידו למעשה במשקל.
החוקרים, מבית הספר הארוורד לבריאות הציבור מאמינים כי הצריכה של מוצרים אלו מותירה פחות מקום למזונות שומניים.
המחקר, שכלל 120,000 איש, התפרסם בכתב העת "New England Journal of Medicine". המשתתפים היו תחת מעקב לאורך 20 שנה.
לא במפתיע, המזון שהיה קשור לעליה הגדולה ביותר במשקל היה צ'יפס. כל מנה יומית נוספת של צ'יפס הביאה לעליה במשקל של יותר מ-1.3 קילוגרם בארבע שנים.
תוצאות דומות נראו בקרב אנשים שצרכו מנות נוספות של מטוגנים אחרים, משקאות ממותקים ובשר.
החוקרים זיהו עליה קטנה יותר במשקל בקרב אנשים שאכלו כמות רבה יותר של מזונות מסויימים, כמו יוגורט, ירקות, פירות ודגנים מלאים.
לדוגמא, תוספת של יוגורט הביאה לירידה במשקל של 0.37 קילו וירקות תרמו לירידה של 0.1 קילוגרם.
החוקרים משערים כי תכולת הסיבים של מזונות אלו היא שיכולה להסביר את ההשפעה שלהם. הקשר ההפוך שלהם עם העליה במשקל מראה כי העליה בצריכה של מזונותא לו מורידה את צריכת המזונות האחרים וכך מפחיתה את כמות האנרגיה הכוללת הנצרכת.
תכולה גדולה של סיבים ועיכול איטי יותר של מזונות אלו הם שמגבירים כפי הנראה את תחושת השובע, והעליה בצריכה שלהם מורידה גם את צריכת המזונות המעובדים כחלק מהתזונה.