יו"ר ישראל ביתנו, שר החוץ
אביגדור ליברמן, טוען כי הדיון הנוקב שמתנהל מאז שעות הצהריים בכנסת על ההצעה לחקירה פרלמנטרית של מקורות המימון של ארגוני השמאל היא ניצחון כפול של מפלגתו.
הדברים נאמרו בתדריך מיוחד שערך ליברמן לעיתונאים עוד לפני ההצבעה שבה צפויה מפלגתו לנחול מפלה.
"מדובר בניצחון כפול. הניצחון הראשון הוא הוויכוח הציבורי, והשני הוא הניסיון של השותפים הקואליציוניים האחרים לחקות אותנו", אמר.
בטענתו על ניסיונות חיקוי של השותפים הקואליציוניים מתכוון ליברמן להצעות החוק של חברי הכנסת מן הליכוד המכוונות נגד ארגונים אשר קוראים לחרמות על מוצרים מן ההתנחלויות.
"ישראל ביתנו הלכה עם הדגל הזה לפני הבחירות ולא בגלל תועלת אלקטוראלית", סנט בחברי הליכוד.
עוד ציין כי החוק לא יעבור בהצבעה במליאת הכנסת תנסה מפלגתו לאשר אותו בשבוע הבא.
ליברמן הביע בתחילת השבוע כעס על ראש הממשלה,
בנימין נתניהו, אשר מתנגד להצעת ישראל ביתנו להקמת ועדת חקירה פרלמנטרית למימון ארגוני השמאל.
לדבריו, מאז כינון ממשלת נתניהו אושרו מעל ל-20 ועדות חקירה פרלמנטריות אך "באופן תמוה", כלשונו, מתנגד הליכוד דווקא להצעה זו. "הם העבירו אפילו הצעה של
אחמד טיבי", אמר.
עם זאת הדגיש הערב כי אין מתיחות אישית בינו לבין נתניהו. "יש פה קרב אחד - על הגישה, על הדרך שלנו ואנחנו בפירוש לא מוכנים להתקפל. אני לא מחפש סיבות לפגוע ביציבות השלטונית, אך מקווה שלא ידחקו אותנו לפינה", אמר.