תפוחי האדמה דווקא זוכים בדרך כלל להשמצות כמאכל משמין שכדאי להתרחק ממנו, לפחות על-ידי אוהדי דיאטת דוקאן או דיאטות אחרות דלות פחמימות.
אך יש מי שסבורים כי תפוחי אדמה יכולים דווקא להיות מזון העל החדש. הסיבה? שתי מנות של תפוחי אדמה ביום יכולות להוריד את לחץ הדם. סיבה נוספת? אכילת תפוחי האדמה לא גורמת לעלייה במשקל.
אבל אל תמהרו, ולפני שאתם ממהרים להזמין לכם מנה מוגדלת של צ'יפס, כדאי לדעת כי תפוחי אדמה במיקרוגל, ללא תוספת חמאה, שמן או קטשופ, הם המועילים ביותר לבריאות. תפוחי אדמה אפויים או מבושלים, כולל מחית, גם הם מועילים.
במסגרת מחקר חדש, 18 גברים ונשים נתבקשו לאכול 8-6 תפוחי אדמה, בגודל של כדור גולף, בארוחת הצהרים והערב, כחלק מתזונה נורמלית. רוב המשתתפים שלקחו חלק במחקר סבלו מעודף משקל או מהשמנה, והשתמשו בתרופות להורדת לחץ הדם.
לאחר חודש של "טיפול בתפוחי אדמה", לחץ הדם של המשתתפים ירד בצורה משמעותית, כלומר שתפוחי האדמה היו בעלי השפעה חזקה מספיק כדי לעזור גם במקרים בהם הכדורים לא הועילו עוד. בנוסף, איש מהמשתתפים לא העלה במשקל.
לתפוחי אדמה יש השפעה משביעה אמנם, אך סביר להניח כי אלו שלקחו חלק במחקר צרכו פחות ממזונות אחרים.
ממצאי המחקר הוצגו בכינוס של האגודה האמריקנית לכימיה.
תפחי האדמה ששימשו במחקר - שמומן על-ידי משרד החקלאות האמריקני - היו סגולים וקטנים כך שהכילו פחות מ-12 קלוריות כל אחד, אך החוקרים מאמינים כי תפוחי אדמה רגילים גם הם מועילים לבריאות.
לדברי החוקרים יש לבשל אותם - הטוב ביותר במיקרוגל - עם קליפתם, משום שרבים מהכימיקלים המשפרים את הבריאות ומורידים את לחץ הדם נמצאים בקליפה.