X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות
המעיינות, המרהיבים ביופיים, פורצים מתוך קרקעית האגם דרך לועות בצורת קונוס בקוטר של עד 10 מטרים ועומק של עד 13 מטרים
▪  ▪  ▪
יניב חיישן תלת מימדי ויוני [צילום: אוניברסיטת בן-גוריון]
מדידה ישירה [צילום: אוניברסיטת בן-גןריון]

מחקר שביצע החוקר יניב מונבז, בהנחיית פרופ' יונתן לרון מהמחלקה לגיאוגרפיה ופיתוח סביבתי באוניברסיטת בן-גוריון, חשף מערכות מעיינות מורכבות הנמשכות מאות מטרים לאורך החוף ובעומק של עד 30 מטרים מתחת לפני המים.
המעיינות, המרהיבים ביופיים, פורצים מתוך קרקעית האגם דרך לועות בצורת קונוס בקוטר של עד 10 מטרים ועומק של עד 13 מטרים. בחלק מהמקרים נצפתה על-ידי החוקרים מערכת של לועות ומערות הנמשכות עד לעומק בו קרקעית ים המלח אינה חולית, אלא מכוסה שכבה עבה של מלח. כמו-כן, פיתחו החוקרים שיטה למדידה ישירה של מעיינות מים מתוקים הנובעים מקרקעית ים המלח.
שילובם של צוללים במחקר היווה מרכיב חשוב בדגימת מים ממקור המעיין לחישוב הספיקה, בהבנת מבנה הזרימה ואופי מקור הנביעה. כמו-כן נחקרה המורפולוגיה של המעיינות התת-ימיים בעזרת צילומים תת-ימיים.
"ים המלח", מסביר פרופ' לרון, "הולך ונעלם, אך בו בעת ממשיך להפתיע. מזה מספר שנים עוסקים מדענים ישראלים וגרמנים בחקר מעיינות מים מתוקים הנובעים מקרקעית ים המלח. קיומם של מעיינות אלו ידוע זה מכבר ואלו הקרובים לחוף נראים בבירור על-פני המים. מבין כל מקורות המים הנכנסים לים המלח, קיים במיוחד קושי להעריך את תרומת מי התהום התת-ימיים שחלקם מנביעות תת-ימיות ומכאן חשיבותו של המחקר והגילוי שלנו".
במחקר של ד"ר כריסטיאן סיברט ופרופ' סטפן גייר, ממכון הלמהולץ לחקר הסביבה בהאלה, גרמניה, נחקר הקשר ההידרולוגי בין המעיינות תת-ימיים לבין מעיינות בחוף. מדגימות המים של המעיינות התת-ימיים ודגימות מים ממעיינות בחוף ומקידוחים עולה, שהמערכת מורכבת.
יצוין, כי כבר בשנות ה-30 של המאה ה-20, הבינו מדענים מהאוניברסיטה העברית, שהכינוי ים המוות אינו הולם את ים המלח ושישנם מיקרואורגניזמים המסוגלים לשרוד.
פרופ' לרון: "לעושר שנמצא באזור המעיינות אף אחד לא ציפה. זה לא אומר שיש היכן לדוג בים המלח, אך מרבדי החיידקים מכסים שטחים גדולים ועושר המינים רב. המחקר, בניהולו של ד"ר דני יונסקו ממכון מקס פלאנק למיקרוביולוגיה ימית בברמן, הראה שרבים מן המיקרואורגניזמים שנמצאו אינם מוכרים למדע מסביבות על-מלוחות אחרות או מסביבות אחרות בכלל. אין אלו אותם חיידקים ואצות הצובעים את ים המלח באדום בחורפים גשומים כפי שקרה ב-1992. גילוי זה פותח דלת לשאלות חדשות. חלקן נוגע ליכולתם של חיידקים אלו לשרוד בים המלח, וחלקן נוגע ליכולת של יצורים אלו לשרוד בים מלח, שבו שכבת מים פחות מלוחה על-פני השטח כפי שתיווצר אם תוכנית תעלת הימים תצא לפועל".

[צילום: אוניברסיטת בן-גוריון]
[צילום: אוניברסיטת בן-גוריון]
תאריך:  21/09/2011   |   עודכן:  21/09/2011
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
התגלו מעיינות חיים בים המוות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
חיידקים חיים בים המלח
שמעון גרובר  |  22/09/11 08:31
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
ביהמ"ש המחוזי קיבל את גרסת כנף וקבע: סוכמה עסקה שבה תרכוש קבוצת בסר את מניות כנף בחברה גרמנית    השופטת הורתה לאכוף את הסכם המכירה    נדחו טענות קויתי וסופרין, שלא הייתה עסקה    "עדות סופרין - מגמתית"
אביתר בן-צדף
על-ידי הרטטת הפרודות, ניתן לזהות מטענים בשטח הנסרק
איתמר לוין
קובע שהסוחר, כאיש מקצוע וכמי שנהנה מפערי התיווך, חייב לבדוק את אמינות המידע שהוא מוסר לקונה - או לכל הפחות להעמיד אותו על הסיכונים שבפניו כאשר המידע לא נבדק
איתמר לוין
עוה"ד אליעזר קליבנסקי ושמואל מלכא לא בדקו במשך זמן רב את המצב המשפטי של הבית, לא התריעו בפני המוכרים על עבירות הבנייה ולא עמדו במועד שקבע ביהמ"ש לרישום זכויות הקונים
איתמר לוין
בניגוד לרושם כאילו המסלול מיועד לסייע בעיקר לנשים ולילדים, בחינת הצעת החוק מעלה שהנהנה העיקרי ממנו יהיה המוסד לביטוח לאומי    במרכז ההצעה: ההוצל"פ תקבל מידע רב ותוכל לגבות את החובות
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il