במחקר שנעשה לאחרונה על-ידי חוקרים מאוניברסיטת קנטאקי, התגלה כי אבטיח הוריד את הסיכון לטרשת עורקים בניסויים בבעלי חיים.
המודל של בעלי החיים ששימש למחקר, כלל עכברים שקיבלו תזונה עתירת כולסטרול. קבוצת ביקורת קיבלה מים לשתייה, בעוד שהעכברים בקבוצה הניסיונית קיבלו מיץ אבטיח.
בשבוע השמיני של המחקר, לבעלי החיים שקיבלו מיץ אבטיח היה משקל גוף נמוך יותר מזה של העכברים בקבוצת הביקורת, שנבע מירידה במסת השומן. לא זוהתה ירידה ברקמת השריר. ריכוזי הכולסטרול בפלסמה היו נמוכים במידה משמעותית בקבוצה הניסיונית, וכן זוהתה ירידה מתונה בריכוזי הליפופרוטאין בצפיפות נמוכה (LDL) בהשוואה לקבוצת הביקורת.
מדידות של טרשת עורקים באזורים שונים גילו כי בקבוצת העכברים שקיבלה את מיץ האבטיח זוהו ירידות סטטיסטיות משמעותיות בטרשת עורקים, בהשוואה לקבוצת הביקורת.
לאבטיחים יש יתרונות בריאותיים רבים והמחקר הניסיוני הזה גילה שלושה יתרונות בריאותיים במודל של עכברים עם טרשת עורקים. המטרה של החוקרים כרגע היא לזהות מרכיבים ביו-אקטיביים שישפרו את הבריאות גם אצל בני אדם.