שופט בית המשפט המחוזי בחיפה,
רון שפירא, דחה (24.11.11) בקשה של אישה ישראלית ובעלה הפלשתיני לשלוח למאסר את שר הפנים, אלי ישי, בטענה לבזיון בית המשפט.
ג'ואהר נאצר היא ישראלית המתגוררת בכפר ג'ת, ובעלה ג'יהאד מתגורר בכפר עתיל שבנפת טולכרם. השניים נישאו בשנת 1996 והם הורים לארבעה ילדים, המתגוררים עם אמם בג'ת. מאז נישואיהם ניסו השניים להביא לאיחוד משפחות, דבר שאושר להם בשנת 2004 כאשר ג'יהאד קיבל אישורי שהייה בישראל לתקופות של בין חודשיים לארבעה חודשים. בשנת 2009 נדחתה בקשתם לאישור מחודש, בנימוק שג'יהאד מעורב בפעילות טרור.
על החלטה זו הגישו השניים ערעור, בית המשפט הורה לדון מחדש בבקשה והיא שוב נדחתה. באוגוסט 2010 הורה בית המשפט להעניק לג'יהאד אישור שהייה בישראל ב-1.9.2010, אך בני הזוג טענו שמשרד הפנים לא נהג על-פי הוראה זו ולפיכך ביקשו לאכוף עליו את קיומה על-פי פקודת בזיון בית המשפט - בין השאר במאסרו של ישי ובהטלת קנסות על המשרד. האחרון טען, כי החלטת בית המשפט קויימה בצורה דקדקנית, ובני הזוג היו אלו שלא מילאו אחרי הדרישות לצורך חידוש איחוד המשפחה. בתגובה טענו נאצר, כי המשרד העמיד בפניהם במכוון דרישות ביורוקרטיות מכבידות.
בסופו של דבר ניתן לג'יהאד אישור השהייה באוקטובר 2010, ובעקבות זאת ויתר על בקשתו למאסר ולקנסות, אם כי ביקש להטיל על המדינה הוצאות בשל התנהלותה. שפירא דחה גם בקשה זו באומרו, כי היה זה צירוף של מקרים ונסיבות שהביא לכך שהאישור ניתן באיחור של חודש. מאחר שלא הוכחה כוונת זדון מצד משרד הפנים, קבע, אין מקום לקנוס אותו בשל האיחור.