עורך דין שהתרשל בייצוג לקוחו בחוזה לרכישת דירה, ישלם מכיסו את רוב ההוצאות והתשלומים הדרושים לרישום הדירה. כך קבע (17.11.11) שופט בית משפט השלום בתל אביב,
מרדכי בן-חיים.
עו"ד אוריאל בן-אסולי ייצג את אלון אלוני בעסקה לרכישת דירה ביהוד. בית המשפט קבע, כי הוא ידע כבר בפגישה הראשונה עם המוכרים על קיומם של חיוב ניכר במס שבח (125,000 שקל), אך לא העמיד את אלוני על הסיכון שבביצוע העסקה במצב זה. יתרה מזו: בן-אסולי נכנע ללחציהם של המוכרים והסתפק בכך שיפקידו 7,000 דולר בלבד לתשלום המס, ובכך פגע באינטרסים של לקוחו. בן-חיים אומר: "גירסת הנתבע לפיה הצדדים אמרו לו כי 'ניקח את החוזה ונלך למישהו אחר', פעלה מן הסתם לשיבוש שיקול דעתו והעדפותיו המקצועיות של הנתבע אשר כמסתבר, ביכר את ביצוע העסקה וחתימת ההסכם בתנאי אי ודאות על הסיכון שהצדדים יעבירו את הטיפול לעורך דין אחר".
בן-חיים דחה את בקשתו של אלוני לחייב את בן-אסולי להשיב לו את השכר ששילם - 8,000 שקל - באומרו שאין מדובר בעשיית עושר ולא במשפט, שכן בן-אסולי סיפק עבודה תמורת התשלום. לעומת זאת, כאמור, קיבל בן-חיים את תביעתו העיקרית של אלוני והורה לבן-אסולי לפעול לרישום הזכויות בדירה על שמו של אלוני, תוך נשיאה בכל ההוצאות למעט 40,000 שקל שישלם אלוני.
לדברי בן-חיים, למרות שמדובר בסעד נדיר, הרי שהוא מוצדק בנסיבות העניין, שכן הוכח שהתרשלותו של בן-אסולי היא שמנעה מאלוני לרשום עד היום את הדירה על שמו. עוד קבע, כי בן-אסולי לא עשה דבר כדי לגבות את הכספים אותם חויבו המוכרים לשלם לאלוני בתביעתו נגדם. ואולם, מאחר שאלוני גם הוא לא פעל לאכיפת פסק הדין, עליו לשאת ב-40,000 שקל מתוך ההוצאות. בן-חיים הדגיש, כי בן-אסולי ישלם תחילה את מלוא ההוצאות, ורק לאחר מכן יהיה זכאי להחזר מאלוני. כמו-כן חויב בן-אסולי לפצות את אלוני ב-10,000 שקל על נזק בלתי ממוני ובתשלום הוצאות בסך 12,000 שקל.