X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
חוקרים גילו כי אנשים שקיבלו תזונה דלה בחלבונים העלו קילוגרמים מעטים יותר אומנם אך כמות גדולה יותר מהאנרגיה שלהם אוחסנה כשומן, זאת בהשוואה לאנשים שקיבלו תזונה עם רמה בינונית של חלבון ותזונה עשירה בחלבון
▪  ▪  ▪
משפיע על הוצאת האנרגיה [צילום: יח"צ]

אנשים שאוכלים כמות רבה מדי של מאכלים עתירי קלוריות ודלי חלבון נוטים להעלות את כמות שומן הגוף יותר מאשר אנשים שאוכלים כמויות גדולות של חלבונים. זוהי המסקנה אליה הגיעו חוקרים אמריקנים.
מחקר שפורסם היום (ד', 4.1.12) בעיתון של איגוד הרפואה האמריקני כלל 25 איש מלואיזיאנה שהסכימו להתגורר במרפאת חוץ, שם השתתפו בניסוי בעלייה במשקל שנמשך 56 יום.
לאורך תקופה של כחודשיים הם קיבלו תזונה שהכילה כ-1,000 קלוריות ביום. חלק מהם קיבלו תזונה שהייתה מורכבת מ-5% חלבון, חלק תזונה שהורכבה מ-15% חלבון - שנחשבת רמה נורמלית של חלבון - ואחרים אכלו על בסיס תזונה שהייתה מורכבת ה-25% חלבון, כמות גבוהה.
המטרה של החוקרים הייתה לגלות כיצד רמות שונות של חלבון עשויות להשפיע על העלייה הכללית במשקל, שומן הגוף והוצאת האנרגיה.
הם גילו כי אנשים שקיבלו תזונה דלה בחלבונים העלו קילוגרמים מעטים יותר אומנם אך כמות גדולה יותר מהאנרגיה שלהם אוחסנה כשומן, זאת בהשוואה לאנשים שקיבלו תזונה עם רמה בינונית של חלבון ותזונה עשירה בחלבון.
אנשים שאכלו כמות מעטה של חלבונים העלו במשקל כמחצית מהאחרים - 3.6 קילוגרם בממוצע במהלך תקופת המחקר, בהשוואה ל-6.05 קילוגרם אצל הקבוצה עם כמות החלבונים הנורמלית ו-6.51 קילוגרם אצל הקבוצה עם כמות החלבונים הגבוהה.
אך למרות זאת, כמות מכובדת של עודף משקל זה הייתה בצורה של מסת גוף רזה. למעשה, 90% מהאנרגיה העודפת שנצרכה על-ידי משתתפים בקבוצה של התזונה הדלה בחלבון אוחסנו כשומן, בהשוואה ל-50% בשתי הקבוצות האחרות.
הממצא העיקרי של המחקר היה כי קלוריות חשובות יותר מחלבונים בזמן שצורכים כמויות עודפות של אנרגיה בהיבט של עלייה ברמות שומן הגוף.

כל הבריאות בכף ידך
תאריך:  04/01/2012   |   עודכן:  04/01/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
קלוריות ולא חלבונים מעלות את רמות השומן
תגובות  [ 2 ] מוצגות  [ 2 ]  כתוב תגובה 
1
תיקון טעות
מר חלבון  |  9/01/12 07:25
2
מצחיק
זוהר_c  |  23/01/12 00:38
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
משרד האוצר הורה לחברות הביטוח לאמץ את המודל של צ'ילה, שבו עליהן להקטין את הסיכון לכספי המבוטח ככל שמתקרב מועד הפרישה    השיטה תובע לאישור ועדת הכספים של הכנסת    במקביל, [פועל האוצר לאיתור 15 מיליארד שקל שהציבור "אטיבד" בחשבונותיו
עופר וולפסון
החברה הממשלתית לביטוח סיכוני יצוא תקבל ערבויות מדינה בהיקף של 4 מיליארד דולר    בתקופה האחרונה הגיעו לאשרא פניות מיצואנים ישראלים המבקשים לראשונה לבטח עסקות יצוא למדינות מערב אירופה
מירב ארד
ד"ר פרל יחליף את ד"ר יובל אשדת שסיים כהונה של 4 שנים    פרל שימש בשנים האחרונות כסגן מנהל המכון למדעי הצמח וכמנהל המחלקה לפרחים במכון הוולקני
עופר וולפסון
מוסר התשלומים הלקוי בישראל עולה לספקים הישראלים 1.7 מיליארד שקל בשנה לעומת עמיתו בחו"ל    בישראל משלמים על עסקה 96 יום בממוצע אחרי ביצועה לעומת 28 ימים בלבד בצרפת ו-41 יום באנגליה
יפעת גדות
הגשר הוא אחד מאתרי התיירות הראשונים במעלה, אך נושא גם בתואר המפוקפק כגשר המועדף ביותר בעולם על מתאבדים
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il