אחת התכונות הבריאותיות של התה השחור היא הורדת לחץ הדם. מחקר חדש מראה כי אנשים ששותים שלוש כוסות תה שחור ביום מורידים את רמות לחץ הדם שלהם ב-3-2 נקודות בממוצע. ולמרות שהתחושה היא כי מדובר בירידה לא גדולה, חוקרים מדגישים כי ירידות קטנות ברמות לחץ הדם, כמו אלו שנראו במחקר, יכולות להיות בעלות השפעה משמעותית על שכיחות לחץ דם גבוה (יתר לחץ דם) ועל הסיכון למחלות לב.
ברמת האוכלוסיה, ההבדלים שנצפו בלחץ הדם יכולים להיות קשורים לירידה של 10% בשכיחות יתר לחץ דם ולירידה של 7% עד 10% בסיכון למחלות לב ולשבץ. כך על-פי מסמך שפרסמו החוקרים, מבית הספר לרפואה באוניברסיטת מערב אוסטרליה ב-Archives of Internal Medicine.
לדבריהם, זוהי הפעם הראשונה בה שימוש ארוך טווח בתה נמצא כתורם להורדת לחץ הדם אצל אנשים עם לחץ דם נורמלי עד נורמלי-גבוה.
במסגרת המחקר, החוקרים בדקו את ההשפעות של התה השחור על רמות לחץ הדם בקרב 95 גברים ונשים ששתו תה על בסיס קבוע. לחץ הדם הסיסטולי (המספר הגבוה בנתוני לחץ הדם) הממוצע שלהם היה בין 150-115 בתחילת המחקר.
מחצית מהמשתתפים שתו שלוש כוסות תה שחור ביום למשך שישה חודשים, והמחצית השנייה שתו משקה פלצבו עם טעם דומה שהכיל קפאין. שתי הקבוצות היו דומות בומנחים של מין, גיל ומשקל.
בסוף המחקר, אלו ששתו תה שחור נהנו מירידה של 2 ו-3 נקודות בממוצע בלחץ הדם הסיסטולי לאורך 24 שעות ושל 2 נקודות בלחץ הדם הדיאסטולי (המספר הנמוך בנתוני לחץ הדם).
החוקרים סבורים כי ישנם מספר הסברים ליתרון הבריאותי שזוהה במחקר.
מחקרים שנעשו לאחרונה הראו כי שתיית תה שחור יכולה לשפר את תפקוד תאי האנדותל (שכבת הציפוי), המרפדים את החלק הפנימי של כלי הדם. חוסר תפקוד של תאים אלו הוא סמן מוקדם לשינויים בלחץ הדם. מחקרים אחרים הראו כי הפלבנואידים הנמצאים בתה יכולים לשפר את מצב כלי הדם ולהפחית את משקל הגוף ואת השומן הבטני.
לממצאים השלכות בריאותיות חשובות על הציבור כולו, זאת לאור העלייה בשיעור לחץ הדם הגבוה בכל העולם והחשיבות של לחץ דם גבוה כגורם סיכון למחלות לב ולמוות.