תחקיר ששודר (יום ה', 2.2.12) במהדורת החדשות המרכזית של חדשות 10 הביא לסגירת סניף "קפה הלל" ברחוב אבן גבירול בתל אביב. בתחקיר נחשפו נתונים מדאיגים על מספר מנות המוגשות ללקוחות בסניפי רשתות של מסעדות פופולריות: מיחזור מנות של סועדים אחרים, הצגת מנות כטריות למרות שהן בנות כמה ימים, מטבחים מזוהמים, בדיקות מעבדה שמגלות חריגות גדולות מהתקנים וכן נוכחות גבוהה במנות של חיידקים מעל לתקן המותר.
במסגרת התחקיר של ניב גלבוע והתחקירנית גלי לב חיימוב, נשלחה לב חיימוב לעבוד כמלצרית במספר סניפים של רשתות המסעדות ובתי הקפה פופולריות וזכתה להצצה על הנעשה במטבחים או בשטחי השירות של המסעדות. בחלק מהמסעדות הללו היא תיעדה באמצעות מצלמות נסתרות חריגות ברורות מהנהלים. בסניף אבן גבירול בתל אביב של רשת "קפה הלל", תיעדו המצלמות הנסתרות מיחזור מנות: מנהלת המסעדה תועדה מעבירה שאריות גבינה, מאפים וחמאה מארוחות בוקר של סועדים שהשאירו את הממרחים על הצלחת, למנה חדשה וטרייה כביכול של לקוחות אחרים. אותה מנהלת גם הנחתה את התחקירנית להציג עוגות כטריות בפני הלקוחות על-אף שחלקן מונחות כבר שבוע במקרר. בעקבות הממצאים הוחלט ברשת לסגור באופן מיידי את הסניף ולנקוט בצעדים חמורים נגד הזכיינים.
בסניף אבן גבירול בתל אביב של רשת "למון גראס" תועד איפסון חומרי גלם בניגוד לנהלי משרד הבריאות: כאשר חומרי גלם ושאריות מסוגים שונים אופסנו באותם תאי קירור, באופן שעלול לגרום בין היתר להעברת חיידקים. בחלקה האחורי של המסעדה תועדו חתולי רחוב אוכלים משאריות המזון שנמצאו על הרצפה.
במקביל, נשלחו מנות מזון שהוזמנו ממספר מסעדות לבדיקת מעבדה, שבחנה נוכחות קוליפורמים וחיידקים מסוכנים אחרים. על-פי תוצאות המעבדה, בחלק גדול מהמנות אותרו חריגות דרמטיות מהתקן.
כך למשל, בסלט ירוק יפני שהוזמן מסניף דיזינגוף בתל אביב של רשת "ג'אפניקה", נמצאו בספירה הכללית מעל ל-3 מיליון חיידקים, הרבה מעבר לתקן. בנוסף נמצאו באותה מנה יותר מ-30 אלף קוליפורמים ושמרים ועובשים בהיקף זהה - הרבה מעל התקן.
ברשת ההמבורגרים BBB סניף הרצליה, נמצאו בארבעה סוגים שונים של המבורגר (המבורגר בקר עם שמנת ופטריות, המבורגר טלה עם תוספת אמנטל וחזה אווז, המבורגר צמחוני עם תוספת ביצת עין, המבורגר טריו עם גוואקמולי וגבינת עיזים) יותר מ-300,000 חיידקים בספירה הכללית, הרבה מעבר לתקן. בשלושה מההמבורגרים הללו גם נמצאו שמרים ועובשים ברמות גבוהות.
בכריך סלמון שהוזמן מ"קפה הלל" סניף רוטשילד בתל אביב נמצאו יותר מ-300,000 חיידקים בספירה הכללית ויותר מ-30 אלף קוליפורמים (רמות גבוהות מהתקן המותר).
בשתי מנות שהוזמנו בסניף אבן גבירול בתל אביב של רשת "למון גראס" נמצאו חיידקי אי-קולי (e-coli) צואתיים ברמות גבוהות. מדובר במנת עוף חמוץ-מתוק עם אורז שם נמצאו 330 חיידקים, ובמנת סיזר נודלס עם עוף, אנטריקאוט ואווז שם נמצאו כ-90 חיידקים - בשני המקרים מדובר בחריגה מהתקן.
חיידק אחר שנמצא בחלק מהמנות הוא הסטפילוקוקוס אוריאוס שמקורו לרוב בפצעים מוגלתיים ודלקתיים. חיידק זה נמצא בארבע מנות סושי של סניף אבן גבירול בתל אביב של רשת ריבר (RIVER): ספיישל דגים, קונוס ספייסי טונה, ניגרי סושי טונה אדומה ומאקי סושי - בכל אחת מהמנות הללו נספרו כ-500 חיידקים.