1 |
|
|
אין דבר כזה כולסטרול "טוב" ו"רע" כל הכולסטרול הוא מעולה, הכולסטרול מוליך חומרים תזונתיים ברחבי הגוף ולכלי הדם על גבי זרם הדם, ההבדל בין ה"טוב" וה"רע" הוא בסוג המולקולות שהם סוחבים איתם. מכאן ניתן יהיה להבין, למה המוניטין של ה"טוב" וה"רע".
כולסטרול "רע" הוא למעשה חיוני ביותר, מכיוון שבמקרה של דלקת או סדק בכלי הדם(הנגרמים ע"י עישון, חוסר פעילות גופנית וכאלה), הוא זה שמביא מולקולות עמילן קטנות שמטרתן לבלום את הדלקות ולסתום סדקים.
אז למה הוא רע? ובכן הוא לא, אז למה אומרים עליו שהוא מצטבר על כלי הדם וסותם אותם? ובכן, הוא לא.
כמו שאמרתי כבר, הכולסטרול ה"רע", אחת ממטרותיו היא לרפא דלקות ולסתום סדקים, אך בעזרת מוקולות עמילן קטנות, מתי ישנה הצטברות "פלאק" וסתימת עורקים? כאשר מולקולות העמילן הקטנות הללו, נהיות פחמימות מורכבות, ועמילנים מורכבים, גדולים, שנקשרים אחד לשני בצורה אפקטיבית ביותר, וסותמים את כלי הדם.
כולסטרול גבוה נובע בעיקרו מגנים. לרוב האנשים עם כולסטרול גבוה אין דרך ממשית להוריד אותו בלי להחסיר מגופם תזונה חשובה ומשמעותית.
אם כך מה גורם לכל הנזק?
פחמימות. לחם, תפו"א, אורז, תירס, שמנים צמחיים.
רוב המזונות הללו, בעיקר שמן צמחי, משחררים בדם מולקולות ענקיות של עמילנים מורכבים, ובשילוב עם דלקת או פגיעה כלשהי בכלי הדם, הכולסטרול ה"רע" יעשה את עבודתו, וימלא הסדקים והחורים, יטפל בפציעה כמו שהוא יודע, אבל חומרי הגלם שנתנו לו פשוט לא טובים, הם גדולים מדי, והם יסתמו את כלי הדם. מכאן הדרך להתקף לב, קצרה מאוד.
אז מה ניתן לעשות? א. להפסיק לספור כולסטרול
ב. להמנע משמן צמחי. חמאה או שומן בע"ח יעשו את העבודה מעולה, ולא יוסיפו לכם פחמימות מיותרות.
ג. להמעיט בפחמימות, ובעיקר להמעיט בתירס ומוצריו(קשה, בסופו של יום רוב המזון המעובד כולל תירס, אבל להשתדל).
ד. כמובן ששמירה על אורח חיים בריא וספורטיבי, ימנע מכם את ההכרח לבצע הסעיפים הנ"ל, מכיוון שהסיכויים לקבל דלקת בכלי הדם תרד פלאים. וזה הפתרון הכי יעיל. |
|
|
|
|
סגור |
כתוב תגובה ל-
הג'וקר |
|