X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
חברי הוועדה לביקורת המדינה תקפו את ההצעה לפיה הביקורת תיעשה בידי גוף במשרד המשפטים בר-און דחה את בקשת וינשטיין לארכה של חודשיים והזהיר: בסוף יעבור חוק שתצטערו עליו
▪  ▪  ▪
בר-און. "זכות הציבור לדעת אבל לא לגעת" [צילום: פלאש 90]
איתמר לוין
יחידה במשרד המשפטים תבדוק את הפרקליטות

4.3% תלונות מוצדקות על הפרקליטות
איתמר לוין
דוח האגף לביקורת פנימית במשרד המשפטים מלמד שוב, עד כמה חיוני להקים גוף חיצוני שיפקח על הפרקליטות * כאשר רק ארבע תלונות מתוך 96 נמצאות מוצדקות, וכאשר לפחות שתיים מהן עוסקות בנושאים טכניים לגמרי - מתעורר החשש שהציבור מוותר מראש או שהתלונות מטויחות
לרשימה המלאה

"גוף שלא נפתח לציבור לא יועיל. איך אתם רוצים לקנות את אמון הציבור אם אתם לא מכניסים אותו?! בעיניכם זכות הציבור לדעת אבל לא לגעת". כך אמר (יום ב', 13.2.12) יו"ר הוועדה לביקורת המדינה, ח"כ רוני בר-און, ליועץ המשפטי לממשלה, יהודה וינשטיין, בנוגע להצעתו בנוגע לביקורת על הפרקליטות.
על-פי הצעתו של וינשטיין, הביקורת תבוצע בידי יחידה במשרד המשפטים שתהיה כפופה אליו, תקבע בעצמה את תוכנית עבודתה ולא תקבל תלונות מהציבור. זאת, בניגוד להצעות חוק פרטיות שהונחו על שולחן הכנסת, והמדברות על הקמת גוף ביקורת חיצוני בדומה לנציב תלונות הציבור על שופטים או למבקר המדינה.
בר-און טען, כי ההצעה לא הגיעה אליו למרות שהופצה לכלי התקשורת, והזהיר: "היאוש שאתם גורמים לחלק מחברי הכנסת יגרום לחוק שכולם יצטערו עליו". בסיום הדיון ביקש וינשטיין לפחות חודשיים נוספים כדי להכין הצעה מעשית, אך בר-און סירב וקבע מועד לדיון בעוד כחודש.
וינשטיין אמר: "אסור לפגוע בעצמאות הפרקליטות שהיא אבן יסוד בשיטה הדמוקרטית, ויש לי אמון מלא בעמדת הפרקליטות, בטוהר כוונותיה ובשיקול דעתה המקצועי. לו הייתי יכול להכניס מצלמות טלוויזיה ללשכת היועץ המשפטי, כולם היו רואים את שיקול הדעת המקצועי". המשנה ליועץ המשפטי ויו"ר הוועדה שהכינה את ההצעה, אורית קורן, הוסיפה: "יש חשש שגוף שיקבל תלונות מהציבור יהפוך לפגיעה בעצמאות הפרקליטות ולרדיפת פרקליטים".
פרקליט המדינה, משה לדור, אשר אנשיו הסתייגו בדיוני הוועדה מההצעה שהתקבלה, "אנחנו מאוד תומכים בביקורת, והלוואי שהיו לנו המשאבים לבקר את עצמנו יותר, והצעה כזו או אחרת תורמת לעבודת הפרקליטות ולאמון הציבור בה". מבקר המדינה, מיכה לינדנשטראוס, אשר לפי ההצעה שלא התקבלה אמור היה להדק את הביקורת על הפרקליטות, אמר, כי הוא "משתומם על כך שלא טרחתם לבדוק את נציגי מבקר המדינה. נסעתם עד לונדון ולא הגעתם אלינו".
יוזם הדיון, ח"כ אורי אריאל, אמר: "אני נפעם מהיכולות של משרד המשפטים לעשות צחוק מעבודה. לא נקבתם בתאריכים ולא התחייבתם למועד, ובשום עסק או משרד עורכי דין לא היו מסכמים בלי לוח זמנים. אפשר לכדרר כל היום, אבל בסוף צריך להכניס גול. אתם מרחיקים את הציבור כשאתם אומרים לעם ישראל שהוא לא הלקוח. אתם גורמים שנצטרך לקדם את החוק, כי הניסיון להדיר את הציבור לא יצליח". חברו ליוזמת הדיון, ח"כ גאלב מג'אדלה, הוסיף: "פרקליט המדינה צריך להודות לי שיש לך גוף מבקר. מה יותר טוב בחברה דמוקרטית?!"
ח"כ מיכאל בן-ארי, מגיש אחת מהצעות החוק, אמר: "אף אחד אינו בן-אלוהים וחסין מטעויות. בתקופת ההינתקות נעצרו קטינות עד תום ההליכים בגלל חסימת כבישים. אולי יש הסברים ונימוקים מצוינים לכך, אבל מותר לנו לשמוע אותם". יו"ר ועדת הכלכלה והנציג היחיד של הקואליציה בדיון, ח"כ כרמל שאמה-הכהן, אמר בקצרה: "המצב הנוכחי צריך להשתנות".
יו"ר ארגון פרקליטי המדינה, עו"ד בועז גולדברג, הזהיר: "ההצעה הנוכחית היא הרסנית ביותר וזו הסיבה שבאף מדינה דמוקרטית אין יצור כזה. גוף כזה יגרום שפרקליט יירתע משיקולים עניינים". פרופ' מרדכי קרמניצר, שחקר את נושא ביקורת הפרקליטות, מתח ביקורת על הצעתו של וינשטיין, לפיה פרקליט בדימוס יוכל לעמוד בראש היחידה ודרש להעמיד בראשה שופט בדימוס.

תאריך:  14/02/2012   |   עודכן:  14/02/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
מתקפה על הצעת היועמ"ש לבקר הפרקליטות
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
התנגדות להצעת היועמ"ש
נפתלי גור אריה  |  14/02/12 12:26
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
התפתחויות נוספות
איתמר לוין
מה שמכנה יהודה וינשטיין "גוף ביקורת על התביעה ומערך ייצוג המדינה בערכאות" הוא בלוף ענק, שהחל עם מינוי חברי הוועדה שעסקה בנושא והגיע לשיאו בהמלצות שאימץ. ברגע בו נקבע שהגוף החדש לא יקבל תלונות מהציבור ולא יעסוק בנושאי הליבה של עבודת הפרקליטות - הוא הפך למיותר עוד לפני שיצא לאוויר העולם
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il