מה היינו עושים ללא הביצים? במיוחד כשהן משמשות בסיס למאכלים רבים, מהוות מרכיב חשוב בארוחת הבוקר או הערב, משמשות כמאכל משכנע לילדים בררנים ומהוות מרכיב בכל סוגי המנות המתוקות והטעימות.
עד לפני כמה עשורים, לביצים היה מוניטין מפוקפק כשמדובר בבריאות. הודות לתכולת הכולסטרול הגבוהה שלהן, הסברה הייתה כי הן אינן מועילות לבריאות. שנים רבות עברו כשרבים סופרים את מספר הביצים אותן אכלו בשבוע או מתנזרים מהן בכלל, אוכלים רק את החלבון או פותחים את הדלת לעולם תחליפי הביצים.
ואז, בשנת 2000, איגוד הלב האמריקני שינה את הקווים המנחים התזונתיים ונתן את האור הירוק ליהנות שוב מהביצים. הקווים המנחים של האיגוד ממליצים כיום על ביצה ליום לאנשים בוגרים בריאים, אך עדיין מייעצים לצרוך כמות כולסטרול שאינה עולה על 300 מ"ג ליום.
אחת הסיבות לבלבול בנוגע לביצים נובעת מתכולת הכולסטרול שלהן. ביצה אחת גדולה מכילה 213 מ"ג כולסטרול, המהווים שני-שלישים מהכמות היומית המומלצת.
כשהתברר כי רמות כולסטרול גבוהות בדם קשורות למחלות לב, מזונות עשירים בכולסטרול הפכו חשודים מראש. אך לאחר 25 שנות מחקר, החלו להצטבר ראיות שהעידו כי הכולסטרול שבמזון אינו האשם - לשומן הרווי ישנה השפעה גדולה הרבה יותר על רמות הכולסטרול בדם. מוצרי חלב מלאי שומן ובשרים שמנים הם דוגמאות למזונות עתירי שומן רווי שמעודדים את הגוף לייצר כולסטרול.