ריחות חזקים גורמים לאנשים לנגוס נגיסות קטנות יותר במזון אותו הם אוכלים, כלומר שריח האוכל יכול לשמש כדרך לשליטה בגודל המנות. אלו ממצאי מחקר חדש.
המחקר החדש כלל מתנדבים שאכלו קינוח דמוי רפרפת בזמן שנחשפו לריחות שונים. ככל שהריח היה חזק יותר, כך קטנות יותר היו הנגיסות של המשתתפים במזון.
ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Flavour.
המתנדבים יכלו לשלוט בכמות הקינוח שאכלו על-ידי לחיצה על כפתור. גודל הנגיסות נמצא קשור לריח אותו הריחו בזמן הנגיסה וכן לנגיסות שלאחריו (במיוחד בנגיסה השנייה עד האחרונה). החוקרים משערים כי בגלל שנגיסות קטנות קשורות לתחושות טעם נמוכות יותר, קיים משוב תת-הכרתי דרכו גודל הנגיסה מווסת את כמות הטעם שנחווה.
הממצאים מצביעים על כך ששינוי ריחו של המזון יכול להביא לירידה של 5%-10% בצריכת המזון בכל נגיסה. שילוב השליטה בריח יחד עם גודל המנות יכול להביא לצריכה נמוכה יותר של מזון ולעזור בירידה במשקל.