איזופלאבונים - מרכיבים הנמצאים במזונות כמו חלב סויה, תה ירוק, טופו ובוטנים - יכולים לעזור להוריד את לחץ הדם אצל אנשים צעירים. אלו ממצאי מחקר חדש.
מומחים סבורים כי ישנה סיבה להאמין כי האיזופלבונים יכולים לעזור לאיזופלבונים שבלב להרחיב את כלי הדם על-ידי הגברת שחרור תחמוצת החנקן. המחקר החדש שופך אור על הדרך בה התזונה יכולה לעזור ולשלוט ביתר לחץ דם בקרב מטופלים צעירים.
במסגרת המחקר החדש, החוקרים בדקו נתונים של יותר מ-5,000 משתתפים ממחקר מקיף שמומן על-ידי המוסד הלאומי האמריקני לבריאות.
ניתוח הנתונים הראה כי לאלו שצרכו את הכמויות הגדולות ביותר של האיזופלבונים ביום (יותר מ-2.5 מיליגרם) היה לחץ דם סיסטולי (המספר הגבוה) ממוצע של 5.5 מ"ג/ה"ג בהשוואה לאלו שצרכו פחות מ-0.33 מיליגרם של איזופלבונים ביום.
כדי להבין את משמעות הממצאים בהיבט של תזונה יומיומית - כוס חלב סויה של 240 גרם מכילה כ-22 מיליגרם של איזופלבונים ו-100גרם של פולי סויה מכילים כ-130 מיליגרם של איזופלבונים.
החוקרים, מאוניברסיטת קולומביה, אמרו כי ייחודיות המחקר היא בכך שניתן לייחס את התוצאות לכל האוכלוסיה. התוצאות מצביעות על כך שניתן לשפר את מצב לחץ הדם בעזרת צריכת כמויות מתונות של איזופלבונים בקרב צעירים.
צריכת חלבון סויה, לדוגמה, בשילוב עם תזונה עשירה בפירות ובירקות, במוצרי חלב דלי שומן ובדגנים מלאים, יכולה להביא לירידה של 10 מ"ג/ה"ג בלחץ הדם הסיסטולי אצל אנשים עם מצב של טרום-יתר לחץ דם ולשפר במידה רבה את הסיכויים שלהם שלא לפתח לחץ דם גבוה.
כל שינוי באורח החיים או בתזונה שניתן לעשות ואינו דורש שימוש בתרופות על בסיס יומי, הוא חשוב ומעודד, במיוחד לאור העובדה שמיליוני בני אדם סובלים מלחץ דם גבוה שאינו בשליטה.
ההשערה היא כי האיזופלבונים מעודדים ייצור אינזים היוצר תחמוצת החנקן, המסייעת להרחבת כלי הדם וכך להורדת לחץ הדם.