לקראת החג, מחלקת התזונה במשרד הבריאות מפרסמת המלצות לתזונה נבונה בחג הפסח:
1. בעוגייה אחת של פסח (קוקוס, בוטנים וכדומה) יש כ-100 קלוריות.
2. בכופתאה אחת ("קניידלך") יש כ-80 קלוריות.
3. במנת דג ("גפילטע פיש") יש כ-250 קלוריות.
4. במצה רגילה אחת יש כ-160 קלוריות, והיא שווה לשתי פרוסות לחם.
5. מומלצת ארוחה בשרית פעם ביום. ביתר הארוחות מומלץ לאכול: ירקות, פירות, דברי חלב וגבינה.
6. מומלץ לווסת את כמות הקלוריות הנצרכות בארוחות השונות במהלך היום.
7. מומלץ לאכול במהלך החג ארוחות מסודרות ולהימנע מ"דילוג" על ארוחות.
8. מומלץ לאכול מאכלים אפויים, צלויים או מבושלים ולהמעיט בצריכת המאכלים המטוגנים.
9. מומלץ להעדיף בשר "על האש" מסוג עוף או פרגית המכיל פחות שומן.
10. מומלץ להרבות בשתייה מרובה - לפחות שבע-שמונה כוסות מים או נוזלים דיאטתיים ביום.
11. הרבו באכילת ירקות ופירות, כחמישה סוגי ירק וכשניים-שלושה פירות ליום.
12. יש להעדיף צריכת שמנים המורידים את רמת הכולסטרול "הרע" כדוגמת שמן-זית וקנולה.
13. יש להמעיט בצריכת כמות היין והאלכוהול ולהעדיף כוסות יין קטנות, בשילוב שתיית מים.
14. תפוח-אדמה בגודל קטן עד בינוני שווה-ערך באנרגיה לפרוסת לחם. מומלץ להמעיט באכילת תפוחי-אדמה רוויי שומן (כדוגמת צ'יפס). מומלץ להעדיף תפוח-אדמה אפוי בתנור.
15. מומלץ לשלב פעילות גופנית קלה כמו הליכה ולנצל את ימי החג לטיולים משפחתיים בחיק הטבע ולפעילויות ספורטיביות משותפות.