X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
חוקרים גילו כי אזורי המוח שהופעלו בעקבות שיחה של אדם על עצמו אחראים גם להנאה שיש לנו ממזון, מסקס, מכסף ומהתמכרות לסמים
▪  ▪  ▪
עושה להם טוב [צילום אילוסטרציה: פלאש 90]

יש לכם משהו לספר על עצמכם? להביע דעה אולי, או לעדכן את המצב המשפחתי? לאף אחד לא ממש אכפת חוץ מלכם מסתבר, ולמרות זאת מחקר חדש מתחום המוח מגלה כי אנחנו מרגישים טוב יותר כשאנו חולקים חוויות או דעות עם אחרים.
אצל משתתפי מחקר ששוחחו על עצמם נראו סימנים של פעילות באזורים במוח הקשורים לתמורה ולמוטיבציה, כך על-פי המחקר שפורסם ב-Proceedings of the National Academy of Sciences. הממצאים עוזרים להסביר מדוע אנשים כל כך אובססיביים לגבי סוג זה של התנהגות. הסיבה היא שהתנהגות זו מספקת להם מעין תמורה סובייקטיבית: "זה מרגיש טוב", כפי שכתבו החוקרים מאוניברסיטת הרווארד.
ואכן, החוקרים גילו כי אזורי המוח שהופעלו בעקבות שיחה של אדם על עצמו אחראים גם להנאה שיש לנו ממזון, מסקס, מכסף ומהתמכרות לסמים.
קשרים חברתיים
לדברי החוקרים, לאור משך הזמן הלא מבוטל שאנשים מקדישים לשיחה על עצמם, לא מדובר בממצאים שמעניינים רק ברמה המדעית. על-פי אחת ההערכות, 30%-40% מהשיח שלנו הוא על עצמנו. חשיפה עצמית הוא דפוס התנהגות שכיח. כשאנו משוחחים עם אנשים אחרים הם לעתים קרובות ידברו על עצמם. בטוויטר ובפייסבוק אנשים בראש ובראשונה מעלים את מחשבותיהם ותחושותיהם.
במסגרת המחקר החוקרים ביצעו מספר ניסויים במשתתפים שמוחם נסרק בזמן שנאמר להם לבצע מטלות שונות. באחד הניסויים, 78 משתתפים הביעו, לחלופין, את דעתם בנושאים כמו העדפה בין קפה לתה, ושפטו את דעותיהם של אחרים על-פי תמונות שלהם.
במסגרת ניסוי שני, 117 איש שוחחו על מאפיינים אישיותיים שלהם (בין יתר הדברים סיפרו אם היו סקרנים או שאפתנים) והביעו את דעתם בנוגע לנשיא ארה"ב באותה עת, ג'ורג' בוש או ברק אובמה.
החוקרים גילו כי חלקים מסוימים במוח היו פעילים יותר כשאנשים שוחחו על עצמם.
אם כך, נשאלת השאלה מדוע האבולוציה עודדה את בני האדם להרגיש טוב כשהם משוחחים על עצמם? כדי לענות על השאלה, החוקרים מתכננים לבצע מספר ניסויים כדי לזהות את התפקיד של דפוס התנהגותי זה והאם המוטיבציה שלנו לשוחח על עצמנו משתנה בהתאם למוטיבציה לקשר עם אדם מסוים. מספר מחקרים הראו כי ככל שאנו נחשפים יותר למישהו, כך אנו אוהבים אותו יותר, והוא אותנו.
במקרים בהם יצור אנושי אינו חושף מידע על עצמו, הרי שיצורים אחרים עשויים להפסיק ליצור עימו קשר. בעלי חיים עושים זאת בעזרת ריח ותנועה, ובני האדם עושים זאת בעזרת השפה. המחקר הראה למעשה כי המוח התפתח כדי לעודד קשרים חברתיים.

תאריך:  09/05/2012   |   עודכן:  09/05/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
אנשים אוהבים לדבר על עצמם
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
אז אני חושבת שאני נפלאה ושדעתי
דודה נודה  |  9/05/12 11:47
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
איתמר לוין
טען שעודד קאשי זייף שעונים של יצרנית שווייצרית - בעוד בהסכם הפשרה בין קאשי לחברה נקבע רק שהשעונים היו דומים עד כדי הטעיה    ביהמ"ש: לא הייתה הצדקה לפרסם את הידיעה ארבע שעות לאחר הפנייה לקאשי בלא שהתקבלה תגובתו
מירב ארד
ישמש גם מנכ"ל אתר 'P1000' במקביל לתפקידו כמנכ"ל פישמן רשתות
עידן יוסף
הקמת הרשות האמורה להסדיר את פעילות התחבורה הציבורית במטרופולינים הגדולים עשויה שלא לצאת לפועל    משרדי התחבורה והאוצר אמורים היו להציג תזכיר חוק להקמתה - אך לא עמדו ביעד
יפעת גדות
חוקרים גילו כי אנשים שסבלו מדיכאון בשלב מאוחר בחיים היו בסבירות גבוהה פי שניים לפתח אלצהיימר ואלו שפיתחו דיכאון באמצע החיים ובשלב מאוחר בחיים היו בסיכון גבוה יותר מפי שלושה לפתח דמנציה
עידן יוסף
אלימות פיזית ומילולית של מפקדים, תשתיות רעועות, פקודות המועברות בדוא"ל ובמסרונים, מעורבות גוברת של הורים, הזנחה רפואית של החיילים ועוד. זו היא תחילתה של רשימה ארוכה של קבילות שהגישו חיילי צה"ל במהלך השנה האחרונה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il