X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
פסל את מדיניותה של עיריית אילת אשר שלחה את ילדי המהגרים הבלתי-חוקיים מסודן למסגרת חינוכית נפרדת בקיבוץ אילות קובע: מחובתנו לזכור ולא לשכוח את דבר היותנו פליטים בגולה בעבר הלא רחוק
▪  ▪  ▪
המערכת הנפרדת מהווה הפליה פסולה [צילום אילוסטרציה: פלאש 90]
ניתוק מהחיים האמיתיים
דומה שהשופטת רחל ברקאי חיה בבועה, הבאה לידי ביטוי במשפט הבא מתוך פסק דינה: "ככל שתידרש הרחקתם מן הארץ, בהמשך הזמן, יורחקו הילדים ממסגרות החינוך הקיימות". האם כבודה אינה קוראת עיתונים? הילדים הלומדים בבתי הספר הרגילים הם הקלף החזק ביותר של המהגרים הבלתי-חוקיים במאבקם נגד הרחקתם מישראל (שקיבלה את אישור בתי המשפט), תמונותיהם מתנוססות בכרזות, סיפוריהם מועברים לתקשורת והם מתייצבים בחזית ההפגנות. פסק הדין, גם אם הוא מוצדק מבחינה משפטית, מבטא ניתוק מהחיים האמיתיים שמחוץ לכותלי בית המשפט.

עיריית אילת מחויבת לשלב במערכת החינוך בעיר 55 ילדים של מהגרים בלתי חוקיים מדרום סודן, הנמצאים בעיר למעלה מחמש שנים. הקמת מסגרת חינוכית נפרדת לילדים אלו בקיבוץ אילות "אינה סבירה ובלתי מידתית ומהווה הפליה פסולה המצדיקה את התערבותו של בית המשפט". כך קובעת (2.8.12) שופטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע, רחל ברקאי.
ברקאי קיבלה את עתירותיהם של מקצת מילדי המהגרים ודחתה את עמדת עיריית אילת, אשר טענה שאינה מחויבת לשלב במערכת החינוך בעיר את מי ששוהים בארץ בצורה בלתי חוקית, וכי גם מסיבות חינוכיות יש מקום להפרידם מיתר התלמידים. מדובר בילדיהם של מי שנהנו עד לאחרונה מהגנה קולקטיבית למהגרים מדרום סודן, הגנה אשר הוסרה לאחר ההתייצבות במדינה זו ולפיכך הם מיועדים להרחקה מהארץ. משרד החינוך אומנם ציין שמדובר במדיניות ייחודית לאילת ואישר שהמסגרת בקיבוץ אילות אינה עומדת תחת פיקוחו, אך טען שלנוכח הנסיבות הייחודיות של ריבוי המהגרים באילת - יש לאשר את מדיניות העירייה.
ברקאי אומרת, כי הזכות לחינוך מוקנית לכל ילד המתגורר בישראל, בלא קשר למעמדם של הוריו. רשות מקומית חייבת לרשום כל ילד לבית ספר הנמצא באזור מגוריו, וקיבוץ אילות אינו עונה על הגדרה זו. כמו-כן, מסגרות החינוך הנפרדות הקיימות בארץ לאוכלוסיות שונות - כגון נוצרית, מוסלמית וכדומה - אינן נכפות על איש וזכותו של כל הורה לשלוח את ילדו לכל מסגרת באזור מגוריו, וזאת בניגוד לכפיית המסגרת באילות על ילדי המהגרים.
יש ניסיון בקליטת עולים מאתיופיה
"כל עוד החקיקה מתווה מסלולים ברורים וחד-משמעיים לשיבוץ ילדים בבתי ספר, משרד החינוך אינו יכול לקבוע מדיניות של סגרגציה בחינוך, הנוגדת את הוראות החוק. סגרגציה יכולה להיות על בסיס רצוני של הפרט המוציא עצמו מן הכלל אך לא של הכלל המוציא מתוכו את הפרט או, קבוצת פרטים בעלי מכנה משותף, אלא על בסיס הוראות החוק", אומרת ברקאי. לדבריה, הדרך היחידה לרשום ילד למסגרת שאינה באזור מגוריו היא על בסיס יכולתו האישית, דבר שלא התקיים בעניין הנדון.
ברקאי מוסיפה: "אם מבקש משרד החינוך לראות במדיניות של חינוך נפרד לילדי העותרים, כחלק מן המאבק הכללי של המדינה בתופעת ההסתננות האמורה ורצונה של המדינה לשמור על אופי המדינה, בהתחשב בזמניות שהייתם של מבקשי המקלט בישראל, מן הראוי היה שתינקט מדיניות אחידה בכל הארץ, אף על דרך תיקוני חקיקה, ואין כל הצדקה לקיומה של מדיניות פרטנית לגבי העיר אילת, בשונה מן המדיניות ברחבי הארץ ובניגוד לדין".
לדברי ברקאי, מאחר שהילדים שוהים בארץ חמש שנים ויותר, שוב אין כל הצדקה להרחקתם ממערכת החינוך הרגילה בנימוקים של השתלבות או שוני תרבותי. היא מזכירה, כי לישראל - כמדינה קולטת עלייה - ניסיון רב בשילוב שכזה, וגם ניסיון ספציפי ביחס למהגרים מאפריקה בדמות העולים מאתיופיה. עוד היא אומרת, כי גם מבחינה כלכלית אין מקום להפרדה זו, שכן מדובר כאמור ב-55 ילדים בלבד שניתן לרשום חמישה מהם לכל בית ספר יסודי באילת.
"מתן לגיטימציה להסדר של הפרדה בחינוך, על יסוד מדינת המוצא של הילדים ומעמדם המשפטי, הינה חסרת תקדים בעולם המערבי ולא ניתן ליתן לה יד. הילדים לא חטאו במאום בהגעתם ארצה. ההחלטה לבוא לישראל ולהישאר בה הינה החלטה של הוריהם ולא שלהם ועל כן, אך מוטב כי משרד החינוך ינהג בהם בהתאם לאחריות המוטלת עליו מכוח חוק ומכוח אחריותה של מדינת ישראל, בהיותה צד לאמנה הבינלאומית בדבר זכויות הילד", קובעת ברקאי. "מחובתנו לזכור ולא לשכוח את דבר היותנו פליטים בגולה בעבר הלא רחוק, את עובדת היות מדינת ישראל בין המדינות הראשונות שחתמה על אמנת הפליטים, כמי שתקומתה מחיי פליטות ושואה".

תאריך:  12/08/2012   |   עודכן:  12/08/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 רחל ברקאי / RACHEL BARKAI
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
ביהמ"ש: לשלב ילדי מהגרים בבתיה"ס באילת
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
הכתבה מעוותת את פסק הדין
שראל  |  12/08/12 13:08
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מיכאל רוכוורגר
ההלוואות בסך 620 מיליון דולר נלקחו מיותר מ-13 גופים פיננסיים, ואם הצדדים לא יגיעו להבנות - עלולים תשובה ודנקנר לאבד את הקרקע
עמירם ברקת
דקות לפני כניסת השבת פרסמה הכשרה אנרגיה הודעה במערכת המאיה של הבורסה ובה הגיבה לדיווח ב"גלובס"    "על-פי הערכות המפעיל, מטרות הגז נמצאות בעומק של 4,800 - 5,000 מטר"
איציק וולף
מזכירת המדינה האמריקנית נועדה עם שר החוץ הטורקי ודנה עמו בהקמת גוף משותף להתמודדות עם המצב בסוריה
איציק וולף
בצל הדיבורים אודות חלון ההזדמנויות ההולך ומצטמצם לתקיפה באירן יקיים פיקוד העורף בדיקה ארצית של מערכת ההתרעה הסלולרית מפני מתקפה על ישראל
איציק וולף
שני רעשי אדמה בעוצמה של 6.4 ו-6.3 בסולם ריכטר התרחשו אחר-הצהריים בצפון מערב אירן    לאחר מכן הורגשו כ-15 רעשי משנה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il