הרעיון שבחירה במזונות מסוימים כשאנחנו ב"דאון" היא מעין טיפול תרופתי עצמי, זוכה לתמיכה נוספת לאחר שמדענים זיהו מרכיבים מסוימים הדומים מאוד מבחינה כימית לתרופות נפוצות המיועדות לטיפול בהפרעות של מצב הרוח.
המחקר, שהוצג בכינוס הלאומי של האגודה האמריקנית לכימיה, מבוסס על כמות לא מבוטלת של ראיות המצביעות על השפעות מועילות על מצב הרוח משוקולד, מתה, מאוכמניות, מפטל, מתותים וממזונות מנחמים אחרים.
הנטייה לדיכאון בצורותיו הרבות גברה כתוצאה מהלחץ בו אנו חיים בחברה של ימינו, ותרופות נוגדות דיכאון יעילות רק ל-50%-60% מהחולים. כל זאת רק מוכיח את הצורך באסטרטגיות יצירתיות וחדשות.
לדברי החוקרים, המטרה העיקרית שלהם הייתה שיפור מצב הרוח אצל אנשים נורמלים ובריאים במהלך תקופות של "דאון" ולא אצל חולים עם דיכאון קליני.
יש לציין כי בין מממני המחקר הייתה גם חברת Robertet Flavors Inc, המייצרת חומרי טעם ומוצרים דומים.
צוות החוקרים השתמש בכימואינפורמטיקה (תחום העוסק בשימוש במחשבים ככלי במדע הכימיה) כדי לדמות בעזרת מחשב את המבנה הכימי של יותר מ-1,700 טעמים של מרכיבי מזון עם דמיון לנוגדי דיכאון מאושרים ולחומרים עם השפעות אנטי-דיכאוניות ידועות. הם לא זיהו מרכיבים או טעמים ספציפיים מאחר שהמחקר טרם הסתיים, אך כבר דיווחו שחלק מהמרכיבים שנבדקו הם בעלי דמיון כימי מדהים לחומצה ולפרואית, הניתנת תחת מרשם לטיפול בהפרעות שונות של מצב הרוח. בנוסף לטיפול בהתקפי כפיון, התרופה עוזרת לייצב תסמינים מניים - כמו מצב רוח מרוגש חריג - הקשור להפרעה דו-קוטבית, המאופיינת בתקופות של דיכאון המתחלפות עם תקופות של מניה. התרופה נמכרת תחת שמות כמו דפאקוט (Depakote), דפאקן (Depakene) וסטבזור (Stavzor).
המחקר הנוכחי על שינויים במצב הרוח התמקד בשינויים חמורים פחות, והחוקרים הדגישו כי חולים המטופלים בתרופות נוגדות דיכאון צריכים להמשיך עם הטיפול התרופתי שניתן להם. יחד עם זאת הם סבורים כי המחקר יביא להמלצות על תוספות תזונתיות חדשות בעלות השפעה חיובית על מצב הרוח.
לפני שאתם ממהרים לעוט ולרכוש תוספות תזונתיות כדאי לדעת כי לקבוצות מזון רבות יש השפעות על מצב הרוח; לדוגמה, ידוע כי חלבון מבשר, דגים, עוף וביצים מעלים את רמות ההורמונים התורמים למצב רוח טוב ומשפיעים על הערנות ועל רמות האנרגיה, וכן כי פחמימות לא מזוקקות מעלות את רמות הנוירוטרנסמיטרים במוח המקלים על כאב ותורמים לתחושת הרוגע.
בסופו של דבר, כל מה שאנו אוכלים משפיע על הדרך בה אנו מרגישים. חשוב לקבל את החומרים המזינים ממזונות מלאים ולוותר על תוספות וגלולות. הגוף שלנו זקוק למזון בשביל דלק ואם אנו מקפידים שהמזון הוא שייתן לנו את האנרגיה הנדרשת, הרי שנקבל ממנו את החומרים המזינים הנכונים.