אם הסיכון לשבץ הוא תורשתי אצלכם, נסו לאכול קצת שוקולד. מחקר חדש מראה כי גברים יכולים להוריד את הסיכון שלהם לשבץ על-ידי אכילת כמות מתונה של שוקולד בכל שבוע.
עורכי המחקר ציינו כי למרות שמחקרים אחרים בדקו אם השוקולד יכול לעזור לבריאות הקרדיווסקולרית (של הלב וכלי הדם), זהו המחקר הראשון מסוגו שמגלה כי שוקולד יעיל בהורדת הסיכון לשבץ בקרב גברים.
בעזרת נתונים על 37,103 גברים שבדים בני 75-49, צוות החוקרים בדק באיזו תדירות צרכו הגברים מזונות ומשקאות שונים. הגברים נשאלו גם לגבי תדירות צריכת השוקולד. החוקרים גילו כי הגברים שאכלו את כמות השוקולד הגדולה ביותר, כשליש כוס, או 63 גרם בשבוע, היו בסיכון הנמוך ביותר לשבץ בהשוואה לגברים שלא צרכו שוקולד בכלל. אלו שאכלו את הכמות הגדולה ביותר של שוקולד היו בסיכון נמוך ב-17% לשבץ.
שוקולד חלב? בדיקה מעמיקה של חמישה מחקרים שכללו 4,260 מקרי שבץ, הראתה כי הסיכון לשבץ אצל אנשים בקטגוריה הגבוהה ביותר של צריכת שוקולד היה נמוך ב-19% בהשוואה לאנשים שלא צרכו שוקולד כלל. מול כל עלייה בצריכת 50 גרם שוקולד בשבוע, הסיכון לשבץ ירד ב-14%.
ההשפעה המועילה של צריכת השוקולד על הסיכון לשבץ תלויה כפי הנראה בפלבנואידים שבשוקולד. הפלבנואידים התגלו כבעלי השפעה הגנתית מפני מחלות קרדיווסקולריות (של הלב וכלי הדם) בשל תכונות אנטי-חמצוניות, אנטי-קרישיות ואנטי-דלקתיות. ייתכן גם שהפלבנואידים שבשוקולד מורידים את הריכוזים של הכולסטרול הרע בדם וכן את לחץ הדם.
החוקרים ציינו כי למרות שהשוקולד המריר נמצא קשור ליתרונות בריאותיים ללב, כ-90% מצריכת השוקולד בשבדיה, כולל השוקולד שצרכו הגברים שבמחקר, הם של שוקולד חלב.
החוקרים מאמינים כי הממצאים יוכלו להוביל לטיפולים מניעתיים מועילים לאלו הנמצאים בסיכון גבוה לשבץ.