כלכלנים וחוקרים מתחום הבריאות מאוניברסיטת וורוויק חקרו את הרגלי האכילה של 80,000 איש בבריטניה. הם גילו כי תחושת האושר והבריאות המנטאלית עלתה עם מספר המנות היומיות של הפירות והירקות שצרכו משתתפי המחקר. תחושת הרווחה המנטאלית הגיעה לשיאה אצל אנשים שאכלו שבע מנות ביום.
המחקר נעשה בשיתוף פעולה עם קולג' דרמות' שבארצות הברית והתפרסם בכתב העת Social Indicators Research.
רוב הממשלות המערביות ממליצות כיום על "5 מנות ביום", לבריאות קרדיווסקולרית טובה ולהגנה מפני הסיכון לסרטן.
במדינות רבות בעולם, חלק לא מבוטל מהאוכלוסיה אוכל מנה אחת אם בכלל של פירות וירקות ביום. המחקר, שנעשה בבריטניה, שם רבע מהאוכלוסיה אוכלים מנה אחת או לא אוכלים פירות וירקות כלל, ועשירית מהאוכלוסיה אכן מקפידים על צריכת שבע מנות או יותר ביום, לא הבחין בין סוגים שונים של פירות וירקות והגדיר מנה כ-80 גרם בערך.
לדברי החוקרים ההשפעה הסטטיסטית של צריכת הפירות והירקות הייתה מפתיעה, ותזונה בדרך כלל אינה מהווה מרכיב במחקרים שבודקים את נושא הבריאות המנטאלית והאושר של האנשים.
יחד עם זאת, עדיין יש לבדוק במסגרת מחקרים נוספים את הסיבה וההשפעה ואת המנגנונים האפשריים וכן לבצע ניסויים אקראיים כדי לתמוך בממצאים.