הבשר האדום שוב על הכוונת. חוקרים מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת דרום קליפורניה הגיעו למסקנה כי צריכה של בשר אדום עלולה להעלות את הסיכון לשלפוחית השתן, וכי מאפיינים גנטיים מסוימים מגבירים את הסיכונים הללו.
חלבון וברזל תזונתי הנמצאים בבשר האדום יוצרים אמין והם (תרכובות כימיות) ואלו מסייעים להיווצרות ניטרוסמינים - מרכיבים הגורמים לסרטן. לרוע המזל, הקרצינוגנים (גורמי סרטן) משפיעים על איברים רבים יותר בגוף ממה שסברו עד כה.
היווצרות ניטרוסמינים מתרחשת בעיקר בקיבה ובמעיים, ולכן החשיפה לחומרים נחקרה במידה רבה בהקשר של סרטן הקיבה ובמידה מסוימת לסרטן המעי הגס. אך ישנן ראיות לכך שתגובות אלו מתרחשות גם בשלפוחית השתן, במיוחד בנוכחות זיהום.
סיבות גנטיות מחקרים שנעשו בעבר הראו כי בשרים כמו סלמי וכבד העלו את הסיכונים לסרטן שלפוחית השתן בגלל הרמות הגבוהות של האמין וההם. מעבר לריכוזים אלו, הפולימורפיזם (רב-צורתיות בעיקר של חומרים) משפיעה גם על יעילות תיקון הדנ"א.
צוות החוקרים בדק יותר מ-300 מקרים של סרטן שלפוחית השתן, יחד עם נתונים לגבי 400 איש ששימשו כביקורת כדי להבין את תפקיד המאפיינים הגנטיים בקשר.
הם גילו כי פולימורפיזם זה פוגע, כפי הנראה, בפעילות התיקון של הדנ"א של חלבון RAD52 והקשר בין קבוצות בשר אלו לסיכון לסרטן שלפוחית השתן גבוה יותר בצורה משמעותית אצל אנשים עם העתק אחד או יותר של פולימורפיזם זה.
נתונים שנאספו ממחקרים שנעשו באוניברסיטה הושוו לנתונים ממחקרים של הקרן העולמית לחקר הסרטן והראו כי צריכת בשר אדום עלולה להעלות את הסיכון לסרטן הקיבה, המעי ושלפוחית השתן. יש אנשים מסוימים הרגישים במיוחד לסיכון בגלל הסיבות הגנטיות שנבדקו במחקר הנוכחי.