ערב פתיחתה של עוד עונה בתוכנית "מאסטר שף", נפתח בתל אביב מרכז קולינרי חדש המציע קורסים וסדנות ללימוד מקצועות הבישול, האפייה, הקונדיטוריה והיין באמות-מידה מהגבוהות ביותר בעולם, הכוללות את החידושים הכי טריים בתחום.
מרכז "דן גורמה", הנמצא בתוך חטיבת אורט ברחוב נס לגויים בתל אביב, מציע מסלולי לימוד לקהלי יעד שונים – קהל חובבי הבישול (פודי'ס) ואנשי מקצוע בקולינריה המעוניינים בהתמחות ובהתמקצעות מעבר ליסודות, הנמשכת מספר חודשים. עד לאחרונה נאלצו העוסקים בתחום לצאת לחו"ל וללמוד אותו בצורה מקצועית.
המרכז הקולינרי "דן גורמה" אינו מציע תואר אקדמי, אך המותג היוקרתי ובעל המוניטין של רשת מלונות דן אליו הוא משויך אמור להספיק. בדן אומרים כי גם אצלם לא מסתכלים על הדיפלומה, ובודקים שפים לפי ניסיון של יומיים-שלושה, בהם רואים אם הם עושים עבודה טובה.
למשתתפים יוצעו קוסים שונים, החל מקורסי יסוד קצרים בני שלושה מפגשים (15 ש') במחיר 1,200 שקלים, וכלה בקורסים בני 60 מפגשים (360 ש') במחיר 23,000 שקלים. מדובר במרכז מושקע שהושקעו בו מעל 7 מיליון שקלים.
המפגשים יכללו התנסות מעשית מסיבית במטבח ענק, חדיש ומשוכלל הכולל עמדות עבודה רבות ואיי בישול, המחולק לצד חלבי ולצד בשרי, לנוכח דרישות הכשרות כדי לענות לצורכי ציבור שומרי הכשרות הרחב, וכדי לאפשר בעתיד פתיחת קורסים ייעודיים לציבור החרדי.
במטבח יש גם סדנה למגמת אפייה וקונדיטוריה, אי לבישול אסיאתי ומתחם ללימוד אלכוהול ויין.