לעתים, קורה שהתזונה שלנו יוצאת מאיזון, ולכן רצוי לכלול 5-3 קבוצות מזון בארוחות העיקריות ו-3-2 חטיפים המבוססים על חלבון רזה, דגנים מלאים, פירות, ירקות, מוצרי חלב ושומנים בריאים. לדוגמה, סלט ירקות ורוטב כולל ירקות ושומנים בריאים אך אינו יכול להספיק לתחושת השובע. לכן חשוב להוסיף חלבון (קטניות, עוף) ואולי אף פרוסת לחם מדגנים מלאים יחד עם יוגורט.
המטרה היא לכלול מזונות עם ערך תזונתי גבוה, כלומר, שנדרש זמן רב יותר לעכל אותם והם משאירים תחושת שובע ממושכת יותר.
הנה מספר דרכים להגביר את תחושת השובע מהארוחות:
- הקפידו שרוב הארוחות יכילו חלבון. חלבון הוא אחד מאבות המזון (פחמימות שומנים וכו') המשביעים ביותר. לכן, הוסיפו אגוזים לדגני הבוקר, ביצה מבושלת או עוף לסלט והרכיבו את ארוחות הערב והצהריים ממקור של חלבון רזה.
- הקפידו שהארוחות יכללו שומנים בריאים. השומן עוזר להאט את תהליך העיכול והוא גם משביע. נסו להוסיף קוביות אבוקדו לסלט, אגוזים ליוגורט ולהקפיץ ירקות בשמן זית. מקור בריא לשומן בכל ארוחה יגביר את תחושת השובע.
- מזונות עשירים בסיבים גם הם תורמים לתחושת השובע. דאגו שהארוחות יכללו ירקות ופירות, דגנים מלאים, קטניות, אגוזים וגרעינים.
- למרות שאכילה בריאה היא דבר מצוין, חשוב להקפיד על ארוחות שגורמות לכם הנאה. ממתקים יכולים לתרום להנאה גם כן, כל עוד הם נאכלים בכמות מתונה. קוביית שוקולד מריר או עוגייה אחרי הארוחה יכולים לתרום לתחושת השובע ולמנוע מכם להשתוקק לאוכל מאוחר יותר.
נסו להכין ארוחות שונות עד שתגלו אלו מהן גורמות לכם להנאה ולא רק לתחושת שובע.