X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בשנת 2009 הוצאות בתי החולים למחקרים מיוחדים היוו 1.9 אחוז מסך ההוצאות של בתי חולים כלליים, ו-0.1 אחוז בבתי-חולים לבריאות הנפש ההוצאות הגבוהות ביותר על מחקרים מיוחדים היו בבתי חולים במגזר הממשלתי, ובקרב האגפים המקצועיים השונים באגף מחלות פנימיות שיעור המימון של מו"פ ממקורות בחו"ל היה הגבוה ביותר ממוצע שעות עבודה שבועיות לרופא בעל מינוי אקדמי בבית חולים - 48, מהן בממוצע הקדיש 6 שעות למו"פ
▪  ▪  ▪
[צילום אילוסטרציה: פלאש 90]

לקראת הצטרפות ישראל ל-OECD, נמסר לארגונים הבינלאומיים באופן שוטף מידע רב בנושאי בריאות ומו"פ, ולפי הנחיות ארגונים אלו נדרשת הפרדה של הוצאות הבריאות והמחקר. רוב המדינות ערכו סקר מו"פ בבתי חולים והסקר הנוכחי שנערך בישראל יאפשר לשפר את אומדני המו"פ בארץ.
מחקרים בעלי מימון מיוחד הם מחקרים עבורם התקבל מימון מלא או חלקי מגורם חיצוני לבית-החולים. מחקרים אלו מהווים רק חלק מכלל המחקר המתבצע בבתי החולים. סך ההכנסות למחקרים בעלי מימון מיוחד בבתי חולים הגיעו ל-302.4 מיליון שקל. ההכנסות וההוצאות הגבוהות ביותר למחקר היו במגזר הממשלתי.
מהסקר עולה כי אחוז הכנסות המגזר הממשלתי על ביצוע מחקרים בעלי מימון מיוחד היה הגבוה ביותר, והיווה 57% מסך ההכנסות, ואחוז הכנסות מגזר המלכ"ר היה הנמוך ביותר, והיווה 14% מסך ההכנסות.
בחינת הממצאים לפי גודל בתי החולים כפי שבא לביטוי במספר מיטות האשפוז מראה שההכנסות למימון מחקרים גדלות ככל שהמגזר בעל מספר גבוה יותר של מיטות אשפוז. הכנסות מחוז תל אביב היו הגבוהות ביותר והיוו 40% מסך ההכנסות. שיעור המימון שהתקבל ממגזר חו"ל היה הגבוה ביותר, והיווה 32% מסך ההכנסות.
עיקר ההוצאות על מחקרים מיוחדים בכל המגזרים היו בגין שכר. במזר הממשלתי הוצאות השכר היוו 54%, במגזר המלכ"ר 44% ובמגזר קופות החולים 60%.
באגפים הפנימיים של בתי החולים השונים התבצעה כמות המחקר הגבוהה ביותר - 54% מסך כל ההוצאות. בקופות חולים מתבצע מו"פ באגפי הילדים בשיעור גבוה יותר מאשר במגזר המלכ"ר ובמגזר ממשלתי, שבהם מתרכז המו"פ יותר באגפים לכירורגיה.
מבדיקה של שיעורי התפלגות של מיטות אשפוז לפי אגפים התגלה שהאחוז הגבוה של המיטות היה גם הוא באגפים הפנימיים - 37% ובאגפים לכירורגיה - 36%.

רופאי בתי"ח ממשלתיים מקדישים את הזמן המירבי למו"פ
ממוצע שעות העבודה השבועיות של כלל הרופאים בעלי מינוי אקדמי/קליני היה כ-48 שעות עבודה שבועיות לרופא בבית החולים בבתי חולים ממשלתיים - 7,621 שעות שבועיות למחקר ופיתוח
▪  ▪  ▪

כדי לדעת את היקף העבודה על מו"פ בקרב הרופאים בבתי-החולים, היה צורך בסקר משלים על רופאים בבתי חולים, כאשר ההתמקדות של הסקר הייתה ברופאים המועסקים בבתי-חולים להם יש מינוי קליני/אקדמי.
סך הרופאים בעלי מינוי אקדמי בכיר וזוטר הגיע ל-2,570. כ-47% מכלל הרופאים הועסקו בבתי חולים השייכים למגזר הממשלתי וכ-40% לבתי חולים השייכים לקופות החולים. המגזר הפרטי היה זניח.
ממוצע שעות העבודה השבועיות של כלל הרופאים בעלי מינוי אקדמי/קליני היה כ-48 שעות עבודה שבועיות לרופא בבית החולים לכלל עיסוקיו כמו: טיפול בחולים, מחקר ופיתוח, הוראה והדרכה ופעילות מנהלית. ממוצע שעות העבודה המוקדשות למו"פ בקרב רופאים בעלי מינוי היה כ-6 שעות שבועיות לרופא.
מבין המגזרים, בבתי חולים ממשלתיים הקדישו הרופאים את כמות השעות הגדולה ביותר למחקר ופיתוח - 7,621 שעות שבועיות, דבר הנובע ממספר רב של רופאים בעלי מינוי במגזר זה. לעומתם, במגזר מלכ"ר ניתן לראות מספר שעות קטן יחסית לשאר המגזרים אך בממוצע כל רופא תורם כ-9 שעות מו"פ שבועיות.

מספר שעות מו"פ גבוה באגפים הפנימיים
אצל כל בתי החולים האגפים הפנימיים מובילים בשיעור השעות הגבוה ביותר המוקדשות למו"פ
▪  ▪  ▪

מחקר ופיתוח הנעשה בבתי חולים מתחלק לארבעה סוגים מרכזיים: מחקר בסיסי, מחקר יישומי, פיתוח (ללא ניסויים קליניים) וניסויים קליניים שמוגדרים מו"פ (עד פאזה 3).
מרבית שעות המחקר מוקדשות למחקר בסיסי ויישומי - 5,378 ו-6,543 שעות מו"פ שבועיות בהתאמה מתוך סך כולל של 15,477 שעות שבועיות שהוקדשו למו"פ.
בבתי חולים של קופות חולים ובבתי חולים ממשלתיים מרבית שעות המו"פ מוקדשות למחקר יישומי, בעוד שבמגזר המלכ"ר, מרבית שעות המו"פ הן על מחקר בסיסי, וזאת בעיקר תוצאת אופי הפעילות המחקרית בבתי החולים האוניברסיטאיים של בית חולים "הדסה". ניתן לראות כי רוב שעות הניסויים הקליניים מתבצעות בבתי החולים הממשלתיים - 53%.
מספר שעות המו"פ המושקעות באגפים הפנימיים היה הגבוה ביותר מבין כל האגפים - כ-37%, לאחריו אגף כירורגיה וילדים עם 16.9% ו-15.8% בהתאמה. בבתי חולים השייכים למגזר של קופות חולים ניתן לראות התפלגות דומה, בעוד שבתי חולים ממגזר המלכ"ר ובתי חולים ממשלתיים בעלי חלוקה פנימית מעט שונה, אך אצל כולם האגפים הפנימיים מובילים בשיעור השעות הגבוה ביותר המוקדשות למו"פ.

גיל מבוגר של הרופאים
כ-37% מהרופאים היו בין גילאי 52 ל-61 - גיל מבוגר יחסית שנובע, ככל הנראה, ממשך הזמן הלוקח עד לקבלת המינוי האקדמי מהאוניברסיטאות
▪  ▪  ▪

מתוך אוכלוסיית הסקר מספר הנשים הגיע ל-722 המהווה 28% מכלל הרופאים בעלי מינוי אקדמי/קליני. אחוז הנשים גבוה ביותר בבתי חולים של קופות חולים.
אחוז הנשים שונה בקבוצות הגיל השונות. שיעור הנשים בעלות מינוי אקדמי/קליני הסתכם ב-16% בממוצע אצל נשים שנולדו עד שנת 1950, וב-43% אצל ילידות 1984-1971.
רוב הרופאים נולדו בישראל - 58%. בהתפלגות לפי שנת הלידה של הרופאים ניתן לראות כי כ-37% מהרופאים היו בין גילאי 52 ל-61 - גיל מבוגר יחסית שנובע, ככל הנראה, ממשך הזמן הלוקח עד לקבלת המינוי האקדמי מהאוניברסיטאות. אחוז הרופאים בגילאי 35 ומעלה ילידי הארץ (%58) גבוה מחלקם באוכלוסיה (%52).
רוב הרופאים בעלי מינוי אקדמי/קליני עבדו באגפים הפנימיים (36%) ובאגפים כירורגיים (21%). ניתן לראות כי אגפים אלה שמרו גם על גודלם היחסי בחלוקה לארבעת המגזרים של כל אגף, למעט בבתי חולים המנוהלים על-ידי מלכ"ר, שם ניתן לראות כי אגפי ילדים גדולים מהאגפים הכירורגיים. ראוי לציין כי באגפים אלו מספר מיטות האשפוז הגבוה ביותר ולכן גם סך הרופאים המועסקים בהם גבוה יותר.

המגזר הממשלתי - פי ארבעה יותר שעות מו"פ
בבתי-חולים של קופות חולים רוב המו"פ היה יישומי ומעט מאוד ניסויים קליניים
▪  ▪  ▪

בבתי חולים לבריאות הנפש נמצא אחוז גבוה יחסית של שעות שבועיות המושקעות במו"פ במגזר הממשלתי - 13.1%, לעומת השיעור על פני כל בתי החולים לבריאות הנפש - 11.1%.
בבתי חולים של קופות חולים רוב המו"פ היה יישומי ומעט מאוד ניסויים קליניים, שרובם התבצעו במגזר הממשלתי. רוב שעות המו"פ במגזר הממשלתי הושקעו במו"פ בסיסי, לעומת מגזר קופות חולים שבו רוב שעות המו"פ הוקדשו למו"פ יישומי.
בנוסף, המגזר הממשלתי השקיע פי ארבעה יותר שעות מו"פ בניסויים קליניים ממגזר קופות-חולים - 160 שעות לעומת 40 שעות במגזר קופות חולים.

שיתופי פעולה
שיתופי הפעולה נעשו בעיקר עם חוקרים מבית החולים שבו מועסק הרופא ומבית הספר לרפואה והאוניברסיטה שבהם יש לו מינוי
▪  ▪  ▪

אחוז הרופאים בעלי מינוי קליני/אקדמי שפרסמו מאמרים בשנים 2010 ו-2011 היה כ-79%. מתוכם כ-39% פרסמו מעל חמישה מאמרים בשנים אלה. ניתן להבחין כי באופן יחסי ממוצע כתיבת המאמרים הגבוה ביותר שייך לרופאים ממגזר המלכ"ר, שם כ-88% מן הרופאים בעלי מינוי אקדמי פרסמו מאמרים בשנים אלו. בבתי החולים הממשלתיים פרסמו 82%, ובבתי החולים של קופות חולים 73%.
מספר הרופאים שהגישו בקשות לרישום פטנטים בשנים 2007 עד 2011 הוא 220, והם היוו כ-8.6% מכלל הרופאים. מספר הרופאים ממגזר המלכ"ר שהגישו בקשות לפטנטים היה גבוה משמעותית משאר המגזרים.
יש לציין כי בעוד בתי החולים הממשלתיים הוציאו הכי הרבה כסף על ביצוע מחקרים בעלי מימון מיוחד, מספר הבקשות הגבוה לרישום פטנטים מגיע דווקא ממגזר מלכ"ר, אשר הוציא הכי פחות כסף על מחקרים בעלי מימון מיוחד מבין המגזרים.
שיתופי הפעולה נעשו בעיקר עם חוקרים מבית החולים שבו מועסק הרופא ומבית הספר לרפואה והאוניברסיטה שבהם יש לו מינוי, ובמיוחד עם חוקרים שעובדים באותו בית-חולים. רק כשליש מהרופאים ענו על השאלות הנוגעות לשיתופי פעולה. מתוך 53% שיתופי פעולה עם בית החולים והאוניברסיטה של החוקר, כ-30% מן הרופאים שהשיבו במידה רבה ובמידה רבה מאוד ביצעו עבודה משותפת עם חוקרים בבית החולים שבו הם עובדים.

תאריך:  13/11/2012   |   עודכן:  13/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
 
תגיות מי ומי בפרשה
 OECD  יונתן הלוי
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
עיקר ההוצאות על מחקרים - בגין שכר
תגובות  [ 1 ] מוצגות  [ 1 ]  כתוב תגובה 
1
כמה לא מפתיע..................
אליפז+גימלאי צהל  |  14/11/12 02:13
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
אלעזר לוין
ההנחה תהיה בתוקף לשבועיים, על דירות בשבעה יישובים
איתמר לוין
השופט אילן איטח קובע: חברי הסגל האקדמי הבכיר באוניברסיטת תל אביב יקבלו פנסיה צוברת ולא פנסיה תקציבית    החופש האקדמי חל על מסגרת התקציב ולא על מגבלות בתוכו
איציק וולף
צילומי לוויין חושפים עדויות לניסויי שיגור טילים ארוכי טווח שביצעה המדינה הקומוניסטית מאז הניסוי הכושל באפריל האחרון    עדויות לעבודות הכנה לשיגורים נוספים בעתיד
ראובן לייב
במרוצת שבוע העולה, הנפתח היום בעיר הבירה, ושיימשך עד ה-22 בו, יוצג מגוון רחב של אירועים, המדגישים את תרומתם וחשיבותם של העולים בכלל והצעירים בפרט לחייה של ירושלים, הקולטת יותר עולים מכל עיר אחרת בארץ
מירב ארד
על-פי נתוני מינהל מקרקעי ישראל רק בשנת 2015 יופשרו אדמות לבניית כ-1,300 יחידות דיור בעיר    יזם המרכז האקדמי "כרמל": יש שמתחילים לחשוב אם זה כדאי בכלל להתיישב בחיפה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il