X
יומן ראשי
חדשות תחקירים
כתבות דעות
סיפורים חמים סקופים
מושגים ספרים
ערוצים
אקטואליה כלכלה ועסקים
משפט סדום ועמורה
משמר המשפט תיירות
בריאות פנאי
תקשורת עיתונות וברנז'ה
רכב / תחבורה לכל הערוצים
כללי
ספריה מקוונת מיוחדים ברשת
מגזינים וכתבי עת וידאו News1
פורמים משובים
שערים יציגים לוח אירועים
מינויים חדשים מוצרים חדשים
פנדורה / אנשים ואירועים
אתרים ברשת (עדכונים)
בלוגרים
בעלי טורים בלוגרים נוספים
רשימת כותבים הנקראים ביותר
מועדון + / תגיות
אישים פירמות
מוסדות מפלגות
מיוחדים
אירועי תקשורת אירועים ביטוחניים
אירועים בינלאומיים אירועים כלכליים
אירועים מדיניים אירועים משפטיים
אירועים פוליטיים אירועים פליליים
אסונות / פגעי טבע בחירות / מפלגות
יומנים אישיים כינוסים / ועדות
מבקר המדינה כל הפרשות
הרשמה למועדון VIP מנויים
הרשמה לניוזליטר
יצירת קשר עם News1
מערכת - New@News1.co.il
מנויים - Vip@News1.co.il
הנהלה - Yoav@News1.co.il
פרסום - Vip@News1.co.il
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ
יומן ראשי  /  חדשות / מבזקים
בשנת 2011 הערך הקלורי לנפש של המזון שעמד לרשות האוכלוסיה עמד על 3,703 קילו-קלוריות בשנת 2011 עמדו לרשות כל נפש בישראל, בממוצע, 204 ק"ג פירות, 197 ק"ג ירקות, 137 ק"ג לחם ודגנים ו-79 ק"ג בשר ודגים 98% מאספקת הדגנים בישראל מקורם בייבוא, כמו-כן, 84% מאספקת הדגים ו-62% מאספקת בשר בקר - מקורם בייבוא
▪  ▪  ▪
עלייה באספקת הקלוריות [צילום: פלאש 90]

סיכום מאזן אספקת המזון מראה כי הערך הקלורי של המזון העומד לרשות האוכלוסיה בישראל הגיע בשנת 2011 ל-3,703 קילו קלוריות לנפש ליום. הנתונים מתייחסים לכמות העומדת לרשות הציבור, כלומר הכמות שמוצעת, ולא הכמות שנרכשת על-ידי הציבור או הכמות שהאוכלוסיה אוכלת.
בין השנים 2011-2010 חלה עלייה קלה באספקת הקלוריות לנפש מ-3,667 ל-3,703 קק"ל ליום שנובעת בעיקר מעלייה באספקת חלב ומוצריו, דגים, בשר, דגנים, פירות, ירקות, ותפוחי אדמה. עלייה זו קוזזה על-ידי ירידה באספקת סוכר וממתקים, שמנים ושומנים, קטניות וביצים.
הנתונים מראים כי:
  • העלייה באספקת חלב ומוצריו נובעת בעיקר מירידה בייצוא.
  • העלייה באספקת בשר נובעת בעיקר מירידה בייצוא בשר בקר.
  • העלייה באספקת דגים נובעת בעיקר מעלייה בייבוא דגים (עלייה של 9%).
  • הירידה בסוכר וממתקים נובעת בעיקר מעלייה בייצוא סוכר ומוצריו (עלייה של 17%).
בשנת 2011 עמדו בממוצע לרשות כל נפש בישראל, בשווקים ובחנויות 204 ק"ג פירות, 197 ק"ג ירקות ו-137 ק"ג לחם ודגנים. עוד עמדו לרשות הציבור 250 ביצים לנפש ו-186 ליטר חלב ומוצריו לנפש.

התלות של ישראל בייבוא סוכר וממתקים - 146%
הנתונים מראים כי 84% מאספקת הדגים של ישראל תלויה בייבוא, 31% מאספקת שמנים ושומנים ו-34% מאספקת ירקות, פירות ותפוחי אדמה מקורם בייבוא
▪  ▪  ▪

התלות של ישראל גבוהה בייבוא של סוכר וממתקים, דגנים, דגים, בשר בקר, קטניות, בוטנים ואגוזים.
מדד התלות בייבוא (IDR - Import Dependency Ratio) מספק מידע על מידת התלות של מדינת ישראל בייבוא מזון. הוא מחושב לפי הגדרה בינלאומית של ארגון המזון הבינלאומי (FAO) ואינו לוקח בחשבון את השינוי במלאי. החישוב מבוצע על האספקה המצויה, לפני הפחתת שימושים תעשייתיים, פחת, זרעים ותזונת בעלי חיים.
כאשר מדד התלות בייבוא גבוה מ-100%, פירושו של דבר הוא שהייצוא תלוי בייבוא. מקרים אלה מתרחשים בדרך כלל כאשר מרכיב מסוים במצרך לייצוא מיובא. לדוגמה: ייצוא ריבות תלוי בייבוא סוכר גולמי המשמש ליצורן.
הנתונים מראים כי 84% מאספקת הדגים של ישראל תלויה בייבוא, 31% מאספקת שמנים ושומנים ו-34% מאספקת ירקות, פירות ותפוחי אדמה מקורם בייבוא. לעומת זאת, ישראל מייצרת כ-100% מבשר העוף וההודו שעומד לרשות הציבור, והתלות בחלב ובמוצרי החלב מהווה רק 6%. מדד התלות בייבוא של סוכר וממתקים עומד על 146%.

עלייה באספקת הקלוריות מבשר
השינוי הבולט ביותר באספקת הקלוריות היה הירידה הרצופה בחלקן היחסי של הקלוריות שסופקו מדגנים ומוצריהם
▪  ▪  ▪

הרכב אספקת המזון עבר מספר שינויים לאורך השנים. השינוי הבולט ביותר באספקת הקלוריות היה הירידה הרצופה בחלקן היחסי של הקלוריות שסופקו מדגנים ומוצריהם בשנים 2000-1950 (מ-48% ל-31%). משנת 2000 חלה עלייה בחלקם של הדגנים.
בחלקם היחסי של שמנים ושומנים חלה עלייה הדרגתית מ-13% בשנת 1950 ל-16% בשנת 2011. באספקת הקלוריות מבשר חלה עלייה בשנים 1970-1950 - מ-4% ל-9%, ומאז, נמשכת היציבות בחלקו היחסי של הבשר (כ-11% בשנת 2011).

חישוב אספקת המזון כולל את התכולה הטבעית של הוויטמינים והמינרלים במצרכים ואינו כולל תוספי מזון המשווקים בנפרד או מוספים למזון כגון סידן לחלב. כמו-כן, לא נכללים מזונות עתירי קלוריות מיובאים, לדוגמה משקאות עתירי קלוריות לספורטאים.
חישוב מאזן אספקת המזון מספק מידע לקובעי המדיניות על כמות האספקה העצמית של המזון במדינה ועל מידת התלות של מדינת ישראל בייבוא, לפי הרכב המזון. המידע גם מסייע בתכנון מדיניות הסבסוד של מוצרי מזון בסיסיים וקבלת החלטות לגבי גובה תשלום מכס על ייבוא, מכסות הייבוא שנקבעות על-ידי משרד החקלאות, תוספים של ויטמינים ומינרלים למוצרים בסיסיים ועוד.
תאריך:  26/11/2012   |   עודכן:  26/11/2012
מועדון VIP להצטרפות הקלק כאן
פורומים News1  /  תגובות
כללי חדשות רשימות נושאים אישים פירמות מוסדות
אקטואליה מדיני/פוליטי בריאות כלכלה משפט
סדום ועמורה עיתונות
35% מסה"כ הקלוריות לנפש - מלחם ומדגנים
תגובות  [ 0 ] מוצגות  [ 0 ]  כתוב תגובה 
 
תגובות בפייסבוק
 
ברחבי הרשת / פרסומת
רשימות קודמות
מחלקה ראשונה
איגוד העובדים הסוציאליים כתב בפנייה לשרי הרווחה והאוצר כי במצבת כוח האדם הנוכחית לא יוכלו העובדים הסוציאליים לתת מענה וסיוע לנפגעי המבצע
אסף אקרמן
יד: 22:22 לאלופה עם בקאו. הודחה בשלח הפסד מוקדם
טליה סלנט
חלוץ הפועל ת"א לא התאמן. ורמוט ופטקוביץ' בהרכב
עידן יוסף
משרד הביטחון מתגבר את ועדות התעסוקה וקורא למשרתים במילואים שהשתתפו במבצע "עמוד ענן" לוודא כי זכויותיהם לא נפגעו    ועדות התעסוקה של היחידה להכוונת חיילים משוחררים במשרד הביטחון מעמידות עורכי דין ונציגים של היחידה להכוונת חיילים משוחררים על-מנת לסייע למשרתים במילואים
עידן יוסף
מציעה חבילת unlimited (הכל כלול) ב-49 ש"ח בלבד לחצי השנה הראשונה
כל הזכויות שמורות
מו"ל ועורך ראשי: יואב יצחק
עיתונות זהב בע"מ New@News1.co.il